Nieuw van Barbecook, kastanjepan op de pof

Nieuw van Barbecook, kastanjepan op de pof(520151733)Op een mooie najaarsdag is het gezellig om een boswandeling te maken en met kinderen tamme kastanjes te zoeken. Behalve in het bos zijn deze kastanjes ook te vinden in parken of oude oprijlanen met tamme kastanjebomen. Als er geen tamme kastanjebomen in de buurt zijn, zijn er altijd winkels waar je ze kunt kopen. Heb je een lekker maaltje voorhanden, dan is het de hoogste tijd om ze te poffen en op te peuzelen. De Belgische barbecuespecialist Barbecook introduceert dit najaar een kastanjepan. Met deze nieuwe pan is het poffen van tamme kastanje eenvoudig doch smaakvol.

Pofpan

De bodem van de kastanjepan is voorzien van gaatjes. De pan is te gebruiken boven een vuurkorf en boven een haardvuur. Door de pan af en toe te schudden kunnen de vlammetjes door de gaten naar binnen en worden de kastanjes gepoft. Snij eerst met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de kastanjes (anders kan de stoom er niet uit en gaan ze ploffen in plaats van poffen). Zorg ervoor dat alle kastanjes op de bodem van de pan kunnen liggen. Na een kwartiertje in de pan zijn ze klaar en… kunnen de hete kastanjes uit het vuur gehaald worden. Om ze gemakkelijk te kunnen pellen, kun je ze het beste een paar minuutjes laten afkoelen.

Nieuw van Barbecook, kastanjepan op de pof(520151733)

Moeder natuur

De tamme kastanje is een gratis delicatesse van moeder natuur en heeft een nootachtige smaak. Lekker als voorgerecht, in salades of als gezonde borrelhap. Serveer de gepofte kastanjes eens met een klontje boter (en wat peper en zout) of met honing. Hét seizoen voor tamme kastanjes duurt van oktober tot december.

Kijk voor meer informatie op www.barbecook.com. Verkoopadviesprijs: € 9,95 (najaar 2009).

Bron: Barbecook

Tuininformatie