Nieuw voor de huiskamer: Zamioculcas zamiifolia ´Zamicro´

Nieuw voor de huiskamer: Zamioculcas zamiifolia ´Zamicro´(1802920291)Precies tien jaar na de introductie van de buitengewoon succesvolle Zamioculcas zamiifolia werd het kleine broertje ´Zamicro´ gelanceerd. Ook deze plant blijkt in de smaak te vallen van het koperspubliek. De lancering van minicultivar ´Zamicro´ vond plaats in augustus 2007. Inmiddels zijn er al 30.000 stuks van verkocht, wat een hele prestatie mag heten. En dat heeft de plant voornamelijk te danken aan het – genetisch bepaalde – compacte formaat. Verder heeft de plant namelijk dezelfde eigenschappen als zijn ´grote broer´, afgezien van het wat fijnere blad.

Nieuw voor de huiskamer: Zamioculcas zamiifolia ´Zamicro´(1802920291)De verzorging van de ´Zamicro´ is net zo eenvoudig gebleven. Dat wil zeggen: een keer per week een scheutje water is voldoende. Een gietbeurt overslaan is geen enkel probleem, integendeel. Zamioculcas is immers een succulent, met waterreserves in de steel. Die gebruikt de plant om droge perioden te overbruggen. De houdbaarheid is dan ook uitstekend.

Zamioculcas zamiifolia ´Zamicro´ wordt op de Nederlandse veilingen verhandeld in een 10,5 cm pot met vier tot vijf ´veren´ (stelen). De planthoogte bedraagt circa 40 cm. De plant kan naar wens worden geleverd met steeketiketten met de fantasienaam ´Timboektoetree´. Naar verwachting is de ´Zamicro´ jaarrond verkrijgbaar.

Familie

Zamioculcas zamiifolia behoort tot de familie van de Araceae.

Soorten

Er zijn geen andere soorten bekend dan Zamioculcas zamiifolia.

Verklaring van de naam

Zamio is afgeleid van het plantengeslacht Zamia; culcas is een oude naam voor Colocasia, d.w.z. aan Colocasia verwant.

Bron: Bloemenbureau Holland


Tuininformatie