Nieuwe groenten in de keuken: Minipaprika´s, een nieuwe aperitiefhap met gamba´s en Japanse paddenstoelen

Nieuwe groenten in de keuken: Minipaprika´s, een nieuwe aperitiefhap met gamba´s en Japanse paddenstoelen(644123435)Ze hebben helemaal de vorm van een traditionele paprika maar ze worden niet langer dan 8 cm. Dat maakt minipaprika´s zeer geschikt voor aperitiefhapjes en voor een kleurrijke versiering van koude en warme gerechten. De nieuwe Flandria-minipaprika´s zijn immers te vinden in vier aantrekkelijke kleuren (geel, rood, groene en oranje). Ze wegen ongeveer 60 g per stuk en hun seizoen loopt eveneens van begin april tot begin november.

Om ze als aperitiefhap te bereiden, snijdt u het topje van de minigroente. Verwijder met een scherp lepeltje voorzichtig de zaadjes en zaadlijsten binnenin. Laat de minipaprika´s niet langer dan 3 minuten blancheren in gezouten kokend water. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Nu kunt u ze opvullen met een warme vulling naar keuze en ze nog verder laten garen in de oven. Ook koud opdienen met een koude vulling is goed mogelijk.

Kort geblancheerde minipaprika´s kunnen verder prima dienen als gezond en caloriearm tussendoortje uit het vuistje. Hun smaak is immers zoeter dan van de grote paprika´s.

 

Nieuwe groenten in de keuken: Minipaprika´s, een nieuwe aperitiefhap met gamba´s en Japanse paddenstoelen(644123435)

Een voorbeeld van een aperitiefhapje: gevulde minipaprika´s met gamba´s en Japanse paddenstoelen

Voor 8 hapjes:

8 Flandria-minipaprika´s, 1 Flandria-paprika (rood of oranje), 2 pakjes enoki (gedroogde Japanse paddenstoelen), 2 dl groentebouillon, 1 theelepel geraspte gember, 2 eetlepels sojasaus, peper van de molen, 8 gamba´s, 1 dl arachideolie, enkele blaadjes koriander, 1 eetlepel sesamzaadjes, zout

Snijd een topje van de minipaprika´s, haal de zaadjes en de zaadlijsten eruit en laat de groenten 3 minuten blancheren in gezouten water. Laat de gedroogde paddestoelen weken in koud water en snijd ze in stukken. Vul hiermee de minipaprika´s. Snijd het vruchtvlees van de rode of oranje paprika in blokjes.

Giet de groentebouillon met de gember, de sojasaus en de peper in een pan met een dikke bodem. Schik er de gevulde minipaprika´s op en voeg de paprikablokjes toe. Laat de bereiding 10 minuten smoren op een zacht vuurtje. Bak ondertussen de gamba´s in de olie en kruid ze met peper en zout. Schik elke minipaprika op een warm bordje, leg er een gamba naast, overgiet met wat van het smoorvocht en versier met koriander en sesamzaadjes

Bronnen:

Flandriamail Public - LAVA 

Tuininformatie