Nieuwe PPH brochure: De groene stad - opvallende winterbloeiers

Nieuwe PPH brochure: De groene stad - opvallende winterbloeiers(1401098353)De Groene stad is een nieuwe brochure van PPH - Plant Publicity Holland en verschijnt driemaal per jaar. In deze 4 pagina´s tellende brochure komen o.a.
Uitgebreid aan bod: de onderbegroeiing onder solitaire bomen en heesters met overzichtelijke tabellen zoals beplanting met bomenspiegels en bodembedekkende rozen. Op pagina 3 een opsomming van de voornaamste houtige winterbloeiers. Een woordje uitleg bij de boom van het jaar 2006: Fagus sylvatica ´Dawyck´´ een zuilvormige beuk. Tenslotte worden 6 planten belicht: Viburnum bodnantense´Dawn´, Sophora japonica, Aronia prunifolia ´Aron´, Prunella grandiflora ´Loveliness´, Rosa SOMMERWIND® en Lonicera xylosteum.

Dit jaar is het thema: bomen voor stads- & dorpscentra en de zuilbeuk, Fagus sylvatica ´Dawyck´, is gekozen als boom van het jaar. De ruimte voor bomen is vaak beperkt in stads- en dorpscentra. De zuilbeuk is dan ook een goede keus, want hij is zeer vormvast, wordt uiteindelijk 3 meter breed en 20 tot 25 meter hoog. De bladeren zijn glimmend donkergroen en ovaal, zoals bij de gewone beuk, alleen de bladrand is gegolfd. Pas op latere leeftijd produceert Fagus sylvatica ´Dawyck´ grote hoeveelheden beukennootjes. Omdat beuken oppervlakkig wortelen is een ruime boomspiegel noodzakelijk. Ook interessant voor stads- en dorpscentra zijn bomen in grote potten.

 

Nieuwe PPH brochure: De groene stad - opvallende winterbloeiers(1401098353)
Nieuwe PPH brochure: De groene stad - opvallende winterbloeiers(1401098353)

Donerende TKPLUS-abonnees kunnen deze 4 pagina´s tellende brochure downloaden (9,7 MB) in PDF-formaat.
 

Nieuwe PPH brochure: De groene stad - opvallende winterbloeiers(1401098353)

Bronnen http://www.pph.nl

Tuininformatie