Nieuwe redacteur Wim Derks brengt bijdrages over snoeien en het onderhoud in de tuin

Nieuwe redacteur Wim Derks brengt bijdrages over snoeien en het onderhoud in de tuin(2013347725)Tuinonderhoud is een van de veelzijdige activiteiten die er aan het tuinieren te pas komen. Hierbij kunt u denken aan: snoeien, borderonderhoud, zaaien, vermeerderen van planten en het tijdig herkennen van ziektes en plagen met daarop volgend de juiste bestrijding daarvan. Dat kunt u allemaal niet met blote handen doen. U hebt er gereedschap voor nodig en de keuze van het juiste gereedschap is van groot belang. Gebruik uitsluitend gereedschap dat ook werkelijk is bedoeld om te snoeien. Bv een timmermanszaag is niet goed, niet goed voor de zaag en ook niet voor de boom.

Onderdeel van tuinonderhoud is het afzagen van zware takken.

Hieronder geef ik enkele tips waar u rekening mee moet houden:
 

Nieuwe redacteur Wim Derks brengt bijdrages over snoeien en het onderhoud in de tuin(2013347725)
Bij zware takken kunt u het beste een snoeizaag of beugelzaag gebruiken

Zaag de tak niet in een keer af, maar zaag hem eerst een kleine 2 cm van onderen in, dit voorkomt dat de tak te diep inscheurt. Het best kunt u de tak een halve meter van de stam afzagen. Daarna zaagt u de laatste halve meter op 1cm van de stam af. Op die manier kan de wond zich mooi herstellen en vergrendelen. Dit betekent dat de schors mooi dichtgroeit.

De volgende keer gaan we wat dieper in op zaaien en vermeerderen van planten.
 

Nieuwe redacteur Wim Derks brengt bijdrages over snoeien en het onderhoud in de tuin(2013347725) Mijn naam is Wim Derks en 28. Ik woon in Brunssum samen met mijn vriendin Loes en de kat Stitch. Ik heb in 2001 mijn diploma zelfstandig hovenier behaald. Heb sindsdien bij verschillede bedrijven gewerkt en zo de nodige ervaring opgedaan. Helaas heb ik geen tuin omdat ik in een flatje woon, dus je kunt mij vaak bij vrienden in de tuin vinden.
Tuininformatie