Nieuwe snijbloem: Zantedeschia aethiopica ´Avance´

Nieuwe snijbloem: Zantedeschia aethiopica ´Avance´(1919567966)Zantedeschia aethiopica moet het vooral hebben van elegantie. Laat de nieuwe calla ‘Avance’ daar nu een statement van zijn.

De stevige stelen van minimaal 90 centimeter lengte met slanke, helder witte kelken staan garant voor begerige blikken. Verrassend is de frisse, licht zoete geur, die zich vooral in het voorjaar manifesteert. Met de houdbaarheid zit het ook wel goed: gemiddeld 12 dagen. Geruststellende gedachte daarbij is dat de grootbloemige calla uit een goed nest komt. De Nederlandse veredelaar heeft eerder de bekende calla’s ‘Ambiance’, ‘Avalanche’ en ‘Grace’ ontwikkeld.

Voor kwekers geldt als voordeel dat de snijbloem minder gevoelig is voor de gevreesde Erwinia-bacterie, waardoor de continuïteit van de aanvoer beter is gewaarborgd.

Zantedeschia aethiopica ‘Avance’ (vbn-code 105155) is sinds deze zomer verkrijgbaar op veiling FloraHolland. De wekelijkse aanvoer bedraagt tot maart 2010 circa 5.000 stuks, daarna zal deze oplopen.

Nieuwe snijbloem: Zantedeschia aethiopica ´Avance´(1919567966)
Nieuwe snijbloem: Zantedeschia aethiopica ´Avance´(1919567966)

Bron: Bloemenbureau Holland

Tuininformatie