Nieuwe types van bolvormige snijbloemen van Gerbera creëren retro stijl in de huiskamer

Nieuwe types van bolvormige snijbloemen van Gerbera creëren retro stijl in de huiskamer(1954467945)Van de uitvinders van de Germini komt nu weer een andere, geheel nieuwe Gerbera op de markt: de Gerrondo ®. De meest aaibare Gerbera tot nu toe. De Gerrondo is een compleet nieuwe Gerbera. De bloem onderscheidt zich van ´gewone’ gerbera’s door de unieke bolvorm en het ongekend hoge aantal – 450 tot 500 – bloemblaadjes. De bloemvorm doet enigszins denken aan een dahlia, maar oogt toch anders. Een beetje buitenaards en een beetje retro. Een instant klassieker?

Bolvorm

 

De eerste serie Gerrondo´s is Terra Universe gedoopt en dit zijn allen mini´s. Het voorvoegsel verwijst naar veredelingsbedrijf Terra Nigra, het achtervoegsel naar de verrassende bolvorm. De rassen zijn naar planeten genoemd. De roze Gerbera Terra Saturnus is het eerst beschikbaar. De serie bestaat uit nog zes andere kleuren: wit, geel, rood, oranje, crème en paars. De houdbaarheid van de Gerrondo´s is prima. Deze is vergelijkbaar met de Germini: 13 tot 18 dagen. De verzorging wijkt niet af van de ´standaard´ mini. Het product heeft wel topzware knoppen. Hier moet bij het verwerken rekening worden gehouden. De Gerrondo is in de toekomst ook als potplant leverbaar.

Verkrijgbaarheid

Gerbera Terra Saturnus is jaarrond te telen. De eerste bloemen worden in de zomer van 2006 op de Nederlandse veilingen verwacht. Voor Terra Universe is een speciale verpakking ontworpen voor droog transport – een doos met kijkvensters – en een stervormige verpakking voor nat transport. In het laatste geval is de verpakking FlowerStar gedoopt. Hiermee kunnen twaalf bloemen op water worden vervoerd.

Nieuwe types van bolvormige snijbloemen van Gerbera creëren retro stijl in de huiskamer(1954467945)

 

Meer informatie

Terra Nigra BV, Kudelstaart, Nederland. Terra Nigra is bekend van de Germini, Gerbera Crossroad en Ring of Fire en van Rosa Grand Prix, Red Champ, Boeing en Beauty by Oger.

Gerbera ´Pasta di Mama´

Een Gerbera die er uitziet om op te eten, zo zou je ´Pasta di Mama ®´ kunnen karakteriseren. Een bloem voor de liefhebbers van het mediterrane leven. Vorig jaar introduceerde veredelaar Schreurs Gerberas & Roses! al de crèmekleurige Gerbera ´Pasta ®´ met sterk gedraaide lintbloemen. Van boven gezien heeft deze bloem inderdaad veel weg van een bord met tagliatelle. Zeer decoratief. Nu dus de opvolger ´Pasta di Mama ®´, die zich onderscheidt met heldergele bloemblaadjes en een zwart hart. Een fraai contrast. Net als de ´Pasta ®´ originaleis de bloem rijkelijk gevuld met vrolijk gedraaide bloemblaadjes. Ook de houdbaarheid is goed: 14 tot 16 dagen.

Nieuwe types van bolvormige snijbloemen van Gerbera creëren retro stijl in de huiskamer(1954467945)

 

Feestelijk

De charmante Gerbera ´Pasta di Mama ®´ zal niet alleen opvallen in Italiaanse restaurants. Ook in feestelijke boeketten zal de bloem haar weg weten te vinden. Voor de kwekers is het prettig om te weten dat het productieve gewas lange en stevige bloemen levert. De verzorging in de afzetketen wijkt niet af van andere gerbera´s.

 

Verkrijgbaarheid

Gerbera ´Pasta di Mama ®´ is vanaf heden in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar via de Nederlandse bloemenveilingen.

Nieuwe types van bolvormige snijbloemen van Gerbera creëren retro stijl in de huiskamer(1954467945)

Bronnen Geert Devriese, met dank aan de mensen van het Bloemenbureau Holland voor tekst en foto

Tuininformatie