Nieuwigheden voor de tuin: Resigrass kunstgras

Nieuwigheden voor de tuin: Resigrass kunstgras(708240064)Zeg je voortaan gewoon ´gras´ tegen kunstgras? Kunstgras is buiten het sportveld getreden en steeds vaker terug te vinden in particuliere tuinen en landscapingprojecten voor bedrijven en overheden. In die toepassingen blijft slijtvastheid belangrijk maar gaat er bijkomend veel aandacht naar andere criteria zoals soepelheid en natuurlijke uitstraling. De nieuwste ResiGrass variant, onlangs gelanceerd door KunstgrasWereld, beantwoordt als enige product aan alle voorgaande eisen en valt niet te onderscheiden van een perfect onderhouden gazon.

Nieuwigheden voor de tuin: Resigrass kunstgras(708240064)KunstgrasWereld heeft een veertigtal synthetische grassoorten in haar assortiment. De vele variaties in poolhoogte en -dichtheid zijn bedoeld voor uiteenlopende toepassingen. De producten worden onderverdeeld in enerzijds de ResiTurf sportgrassen en anderzijds de ResiGrass varianten, die speciaal voor tuinen ontwikkeld zijn.

ResiGrass altijd groen, zonder maaien

De nieuwste ResiGrass van KunstgrasWereld heeft een unieke combinatie van polyethyleen- en polyamidevezels, wat technisch niet eenvoudig te produceren is. De topkwaliteit polyethyleen sprieten zijn veruit de soepelste op de markt terwijl de stugge polyamide vezels onderin blijven ter ondersteuning van de langste sprieten. Het gras staat mooi rechtop zonder dat er zand of rubbergranulaat hoeft te worden ingestrooid waardoor de mat géén onderhoud nodig heeft en er ook geen strooisel aan de schoenen blijft kleven. De grootste verrassing is echter de natuurlijke look van het gazon: dankzij een mix van subtiele groentinten en fijne sprietjes overtreft deze ResiGrass zonder meer zijn natuurlijke tegenhanger.

Plaatsing

ResiGrass wordt geleverd op rollen tot 4m breed. Na het oude gazon te hebben afgeschraapt, wordt eerst een doek gelegd om daarover de nieuwe grasmat uit te rollen die indien nodig kan worden bijgesneden zoals vasttapijt. De plaatsing is zó eenvoudig dat vele klanten ervoor kiezen die zelf uit te voeren. Het gras ligt los op de ondergrond. Enkel aan de zijkanten worden pennetjes tussen de sprieten in de aarde geduwd om te voorkomen dat de wind eronder kan.

Waar en waarom ResiGrass?

Nieuwigheden voor de tuin: Resigrass kunstgras(708240064)

Voetbalclubs die voorheen problemen ondervonden met hun (natuur)grasmat, hoeven niet meer overtuigd te worden van de vele voordelen van kunstgras. De toepassingen zijn echter steeds vaker buiten het sportveld te vinden: in openbare plantsoenen, in speeltuinen en op speelplaatsen, rond bedrijfsgebouwen, rond zwembaden en vijvers, op rotondes, terrassen en beursstands en last but not least in privétuinen. ResiGrass is immers nagenoeg onderhoudsvrij: maaien, kanten snijden, bemesten, verticuteren, sproeien en onkruid verdelgen behoren allemaal tot het verleden. En toch heeft ResiGrass zowel winter als zomer steeds hetzelfde frisgroene uitzicht. Het is ook veilig en proper voor spelende kinderen en verandert niet in een waterplas of modderpoel bij hevige regenval. Vele hondenliefhebbers transformeerden reeds hun tuin: de hond graaft er niet langer putten in en brengt geen vuil meer binnenshuis. ResiGrass is bovendien erg duurzaam. Bij normaal gebruik kan je rekenen op een levensduur van 12 tot 15 jaar. En mollen? Die komen er niet doorheen.

KunstgrasWereld

KunstgrasWereld levert of plaatst haar producten voor diverse toepassingen. Op de bedrijfszetel in Ekeren (BE) kunnen alle varianten in een grote oppervlakte met elkaar vergeleken worden. Foto´s van projecten zijn te bezichtigen op de website. Hoge resolutiebeelden op aanvraag.

Voor meer informatie

Nieuwigheden voor de tuin: Resigrass kunstgras(708240064)

KunstgrasWereld
 

Tuininformatie