Nieuwigheden voor de tuin: septemberroos Hibiscus syriacus ´Azurri´, opvallende heester

Nieuwigheden voor de tuin: septemberroos Hibiscus syriacus ´Azurri´, opvallende heester(1045350515)Deze nieuwe selectie van BEST-select vormt een echte doorbraak binnen de blauw bloeiende Hibiscus syriacus. De plant is het resultaat van gericht kruisings- en selectiewerk. Azurri is de eerste blauw bloeiende Hibiscus die geen zaden vormt. Hierdoor blijft de groei en de bloei onbeperkt doorgaat tot eind september. Tevens is er geen ongewenste zaadopslag in de tuin. Azurri is door zijn groeikracht en lange onafgebroken bloeiperiode van begin augustus tot eind september een echte verbetering t.o.v. de zeer populaire 'Oiseau Bleu'!

Azurri is een bladverliezende heester die 3 m hoog kan worden. Zijn blad is frisgroen, glanzend, drielobbig en getand. Zoals alle andere Hibiscus cultivars houdt Azurri van veel zon, liefst ochtendzon en een tochtvrije plek voor een schutting of muur.

Is ideaal als solitaire struik of in vakbeplanting, maar kan ook in pot of als heg gebruikt worden. Hibiscus groeit op vrijwel alle gronden die luchtig, goed water doorlatend zijn en flink wat humus bevatten. Eigenlijk heb je na het planten er geen omkijken meer naar.

Nieuwigheden voor de tuin: septemberroos Hibiscus syriacus ´Azurri´, opvallende heester(1045350515)

De struik groeit van nature in een mooie vorm. De bladverliezende heester kan tot 3m hoog worden. Snoeien is echt overbodig, tenzij de struik naar je smaak te fors of breed wordt. Moet er toch worden gesnoeid, dan kan dat het beste aan het eind van het voorjaar gebeuren. Snoei jonge planten zo nodig om een sterke vertakking bij de basis te stimuleren.

Sinds juli 2008 op de markt!

Bron:

BEST select bvba
Caritastraat 21
9090 Melle
www.bestselect.be
Tuininformatie