Nieuwigheid voor de woonkamer: Rhipsalis ´Curly Kai´ geeft interieur een nonchalant uiterlijk

Nieuwigheid voor de woonkamer: Rhipsalis ´Curly Kai´ geeft interieur een nonchalant uiterlijk(176978874)De Rhipsalis ‘Curly Kai’ is in januari geïntroduceerd tijdens de Internationale Pflanzenmesse (IPM) in Essen. De leverancier van het uitgangsmateriaal bezorgde deze plant zijn naam. ‘Kai’, wat onder andere in het Kantonees en het Thais ‘kip’ betekent, is namelijk de bijnaam van de leverancier. Die kip zien we terug op het steeketiket. De toevoeging ‘Curly’ dankt de plant aan de vorm van zijn blad.

De bladeren van de Rhipsalis ‘Curly Kai’ zijn uitgerold zo’n 15 tot 20 centimeter lang en donkergroen van kleur met een lichtgroene hoofdnerf. Het matte blad met zijn gegolfde, gekartelde bladrand geeft deze plant een eigentijds en nonchalant uiterlijk. Enkele plantjes hebben momenteel knoppen. Hoe de bloemen er uit gaan zien is nog een verrassing.

Nieuwigheid voor de woonkamer: Rhipsalis ´Curly Kai´ geeft interieur een nonchalant uiterlijk(176978874)

Deze kamerplant wordt geleverd in een pot van 13 cm en kan 30 centimeter hoog worden. De Rhipsalis ‘Curly Kai’ is in beperkte hoeveelheden leverbaar. Het plantje is ook geschikt voor mensen met minder groene vingers. Deze exoot van het cactusgeslacht heeft een nagenoeg onbeperkte houdbaarheid. In geval van verdroging trekt de plant samen. Een beetje water doet dan wonderen en laat de plant weer opleven.

Nieuwigheid voor de woonkamer: Rhipsalis ´Curly Kai´ geeft interieur een nonchalant uiterlijk(176978874)

Bron: Bloemenbureau Holland

Tuininformatie