Nieuwtjes in de kijker: snijbloemen Speaking Roses® en Lilium LA-hybride Carmine Diamond

Nieuwtjes in de kijker: snijbloemen Speaking Roses® en Lilium LA-hybride Carmine Diamond(612234390)Speaking Roses is een roos met een geschreven boodschap of afbeelding op de bloemblaadjes. Voor dit doel is een speciaal procédé ontwikkeld, die het bedrukken van rozenknoppen mogelijk maakt. Carmine Diamond is een nieuwe LA-hybride lelie uit Holland, die perfect past bij de feestdagen.

Het concept maakt het mogelijk om rozen voor relatiegeschenken en speciale gelegenheden te personaliseren. Bedrijven en particulieren kunnen foto´s, logo´s en persoonlijke boodschappen laten aanbrengen. Kwekers kunnen bijvoorbeeld bij een introductie de nieuwe roos met de cultivarnaam laten bedrukken. De minimale afname is honderd stuks. Bovendien geldt een aanlevertermijn voor teksten (een week) en afbeeldingen (twee weken). Handelsbedrijf Holex Flower BV bezit de exclusieve verkooprechten voor Europa.

 

Nieuwtjes in de kijker: snijbloemen Speaking Roses® en Lilium LA-hybride Carmine Diamond(612234390)

 

Lilium LA-hybride Carmine Diamond

Het donkergroene blad steekt mooi af bij de kersenrode bloemblaadjes. Andere pluspunten zijn de stevige stelen en de rechtopstaande knoppen, die zich prima laten exporteren. De steel geeft al vanaf een bolmaat van twaalf centimeter drie tot zes bloemen. Dat is gunstig voor bollenkwekers en –handelaren, omdat bij LA-hybriden meestal grotere bolmaten vereist zijn. Lilium LA-hybride Carmine Diamond is verkrijgbaar van oktober tot januari en van april tot mei. De aanvoer is voorlopig beperkt tot maximaal 2.500 stelen per week.

Nieuwtjes in de kijker: snijbloemen Speaking Roses® en Lilium LA-hybride Carmine Diamond(612234390)

Bronnen Geert Devriese

Tuininformatie