Nu tijd voor aanleg van watervoorziening voor in de tuin

Nu tijd voor aanleg van watervoorziening voor in de tuin(430206239)Als we de meeste klimatologen moeten geloven krijgen we in de toekomst steeds vaker lange droge periodes. Dat is voor de beplanting in de tuin geen goed nieuws. Gelukkig kun je nu bij droog weer de tuin sproeien zonder dat je zelf aan de slag hoeft. Een professioneel Gardena besproeiingssysteem zorgt er namelijk voor dat het watergeven automatisch op de gewenste tijd start en stopt. Het voorjaar is een ideale periode om een automatisch besproeiingssysteem in de tuin aan te laten leggen.

Onzichtbaar

In grotere tuinen met flinke borders en grote gazons is het een hele opgave om in droge periodes op het juiste moment de goede hoeveelheid water te geven. Met een ondergronds buizensysteem (met op strategische plekken verzonken sproeiers) is het probleem onzichtbaar opgelost. Onder de waterdruk komen de sproeiers omhoog, besproeien het gazon – en verdwijnen na het werk weer onder de grond. Met een speciale ‘watercomputer’ start (en stopt) het watergeven automatisch. Watergeven kost zo geen tijd meer en het levert tevens een flinke waterbesparing op!

Vak apart

Een professionele besproeiingsinstallatie ontwerpen en aanleggen is een vak apart, het vraagt kennis en ervaring. Gardena heeft een aantal zelfstandige hoveniers geselecteerd en speciaal opgeleid. Deze gekwalificeerde hoveniers hebben de benodigde kennis en ervaring om de diverse Gardena besproeiingssystemen op maat te ontwerpen en aan te leggen, uiteraard met garantie.
 

Nu tijd voor aanleg van watervoorziening voor in de tuin(430206239)
Nu tijd voor aanleg van watervoorziening voor in de tuin(430206239)

Fotomateriaal:

Het gemak van verzonken sproeiers - Gardena pop-up sproeier
Het gemak van verzonken sproeiers – Gardena verzonken zwenksproeier
Gardena besproeiingsbesturing - automatisch water geven

Bron: Gardena Nederland BV - 2009

Tuininformatie