Ontmosser van Flymo: gazon opgelucht

Ontmosser van Flymo: gazon opgelucht(470394299)Naast regelmatig maaien, heeft het gazon af en toe wat extra onderhoud nodig. Op de meeste gazons ontstaat er namelijk een ‘viltlaag’ van bijvoorbeeld oude maairesten of mos. De viltlaag voorkomt dat het gras voldoende licht, lucht en vocht krijgt om te groeien. Een mooi groen tapijt lijkt dan verder weg dan ooit. De hoogste tijd voor een paar gezondheidsprikken … letterlijk. Met de elektrische ontmosser van Flymo prik je namelijk gaatjes in het gazon waardoor het gras weer opgelucht adem kan halen. Het resultaat is een gezond en mooi groen gazon.

Kammen

De krachtige elektrische ontmosser van Flymo is een handig hulpmiddel voor gazonbezitters. Via een ingenieus systeem van tegengestelde draaiende veren wordt de viltlaag (van mos, oude maairesten en dood gras) uit het gazon verwijderd. De viltlaag wordt als het ware uit het gazon gekamd. Doordat de ontmosser een opvangbak heeft, blijft het ‘mosafval’ niet achter op het gazon. Dat scheelt harken achteraf! Na afloop van het ‘gazonprikken’ kan de opvangbak eenvoudig geleegd worden op bijvoorbeeld de composthoop.

Ontmosser van Flymo: gazon opgelucht(470394299) Ontmosser van Flymo: gazon opgelucht(470394299)Voorkomen is beter

Ontmossen is een gazonklus die niet elke week hoeft te gebeuren. Een goede richtlijn is om na iedere tweede of derde maaibeurt het gazon te ontmossen. Zo voorkom je dat er een schadelijke viltlaag ontstaat en kun je het hele tuinseizoen genieten van een gezond en groen gazon.

De ontmosser van Flymo heeft een verkoopadviesprijs van € 109,95.

Ontmosser van Flymo: gazon opgelucht(470394299)

Bron Flymo Nederland bewerking RVO voorjaar 2010

Tuininformatie