Opmars in huis: Het geheim van slaapkamergeluk (Soleirolia)

Opmars in huis: Het geheim van slaapkamergeluk (Soleirolia)(1673594768)
Planten zijn bezig aan een opmars in huis. Het najaar is de periode waarin veel mensen naar tuincentrum of bloemist gaan om een portie gezond groen in huis te halen. Planten zijn sfeervol en dragen bij aan een prettige binnenklimaat in elke leefruimte, zelfs in de slaapkamer. Het geheim van slaapkamergeluk is… slaapkamergeluk.

Slaapkamergeluk

Slaapkamergeluk (Soleirolia) is een plant met heel kleine blaadjes. De plant heeft een aaibaar uiterlijk en een romantische uitstraling. De naam ‘slaapkamergeluk’ verwijst echter niet naar haar uiterlijk of het directe effect op de bewoners, maar naar de ideale standplaats. Een koele kamer zonder direct zonlicht. Kortom, precies zoals wij, Nederlanders, het klimaat in onze slaapkamer graag hebben.

Sterk en gezond

Het hebben en houden van mooie kamerplanten lijkt voor vele mensen een sprookje. Niets is minder waar. Het is zelfs zeer eenvoudig. Planten, als slaapkamergeluk, hebben uiteraard behoefte aan een beetje water (een of twee keer per week). Om de planten extra gezond en sterk te houden doe je er verstandig aan om tevens Pokon plantenvoeding aan het gietwater toe te voegen. Zo wordt slaapkamergeluk behouden voor een lang en gelukkig leven!
 

Opmars in huis: Het geheim van slaapkamergeluk (Soleirolia)(1673594768)
Groen slaapkamergeluk…

Stylingtip

Een opvallend groen accent in de slaapkamer? Vul een grote schaal met slaapkamergeluk. Leg op bodem wat hydrokorrels en gebruik speciale potgrond voor kamerplanten.

Opmars in huis: Het geheim van slaapkamergeluk (Soleirolia)(1673594768)
Groen slaapkamergeluk…

Meer informatie over kamerplanten en hun geheimen? Vraag de Kamerpeiler van Pokon aan via www.pokon.nl.

Bron: Pokon Plantenvoeding

Tuininformatie