Orchideeën in de woonkamer: groenrijk wonen met een waterval van bloemen

Orchideeën in de woonkamer: groenrijk wonen met een waterval van bloemen(1774403678)In november is het echt herfst en er wordt vooral binnen geleefd. Een goede gelegenheid om het in huis extra sfeervol te maken, bijvoorbeeld met de orchidee. Deze meest gekochte kamerplant is er in zoveel soorten, kleuren en vormen dat er altijd wel een orchidee te vinden is die bij uw smaak en interieur past. Daarnaast is de orchidee ook als cadeau bijzonder geschikt. Een heel bijzondere orchidee is de Phalaenopsis ‘Cascade’. Aan de gebogen takken hangen volop indrukwekkende, grote bloemen waardoor de plant ook wel watervalorchidee wordt genoemd.


Indrukwekkend

De watervalorchidee (Phalaenopsis ‘Cascade’) is relatief nieuw. De indrukwekkende kamerplant valt op door de fraaie, gebogen takken en vanwege de grote bloemen. Deze hebben namelijk een diameter van ongeveer 10 centimeter. De watervalorchidee is momenteel verkrijgbaar in het wit, paars en roze. Zet de orchidee in een strakke zwarte of witte sierpot voor een moderne uitstraling. Of creëer een romantische sfeer met een oude, antieken pot. De watervalorchidee past in elk interieur!

 

Orchideeën in de woonkamer: groenrijk wonen met een waterval van bloemen(1774403678)
De watervalorchidee geeft een indrukwekkende bloemenzee
Foto: GroenRijk tuincentra (vrij van rechten)

Verzorging

De plant houdt van een lichte plek (niet in direct zonlicht) en bloeit gegarandeerd drie maanden lang. De watervalorchidee wordt geleverd in een pot met veenmos (Sphagnum) dat een hoge voedingswaarde heeft en een sterk wateropnemend vermogen. Dat is lekker makkelijk, want zo hoeft de plant maar eens per week een scheutje water en is extra voeding niet nodig. Bovendien is veenmos zeer decoratief.

Bron: GroenRijk Nederland - www.groenrijk.nl

Tuininformatie