Orchideeënkwekers en veredelaars bundelen krachten in website

Orchideeënkwekers en veredelaars bundelen krachten in website(968901534)Meer dan 100 Nederlandse orchideeënkwekers en –veredelaars hebben hun krachten gebundeld in één gezamenlijke website die in meer dan 20 talen gaat verschijnen. De digitale orchideeënencyclopedie zit vol foto's en informatie en heeft uitgebreide zoekfuncties voor zowel liefhebbers als professionele gebruikers. Je kunt zoeken op soort en kleur, maar ook op grootte, patroon, VBN-code en lip-kleur. Bovendien is er veel sfeerfotografie om de bloemist en consument te inspireren.


Orchideeën zijn een geliefd onderwerp op internet. De zoekterm 'orchid' levert bij Google maar liefst 22 miljoen hits op. Met de komst van deze site worden de verschillende doelgroepen in dit doolhof naar de meest relevante informatie geleid.

De officiële lancering van de site is op woensdag 4 maart 2009, op de FloraHolland Trade Fair in Naaldwijk. Daar stelt Ivo Brautigam (directeur Bloemenbureau Holland) om 16.30 uur op het orchideeën inspiratieplein de eerste versie van de website in gebruik. Die telt bij de lancering 6 taalversies. Eind 2010 zijn meer dan 20 talen actief.

Eigen bijdrage

Aan het project is ruim twee jaar gewerkt. Om de website drie jaar actief te houden vereist een investering van € 400.000,-.

Kwekers, veredelaars en Bloemenbureau Holland brengen dat geld bijeen. De kwekers dragen bij naar bedrijfsgrootte. Kwekers dragen ook bij aan de 'content' van de site. Ze kunnen inloggen op een centrale server en daar de gegevens over hun aanbod aanpassen. Op die manier geeft de website dagelijks een actueel overzicht van het aanbod en de verhandelbaarheid.

Orchideeënkwekers en veredelaars bundelen krachten in website(968901534)
Orchideeënkwekers en veredelaars bundelen krachten in website(968901534)

De afzet van orchideeën vertoont al jaren groei. De veilingopbrengst van de potorchidee bedroeg in 2008 ruim 373 miljoen en van de snijorchidee ruim 71 miljoenVia www.orchids-info.com  vinden in heel Europa alle schakels uit de keten (van importeur tot bloemist en consument) in hun eigen taal informatie over snij- en potorchideeën

Bron: Bloemenbureau Holland, 23/02/2009

Tuininformatie