Rozen in de tuin: sortiment theehybride en polyantha rozen voor meer kleur

De roos is ongetwijfeld de koningin onder de bloemen. Dat de roos tot de verbeelding spreekt, blijkt wel uit de vele legendes, sprookjes en gezegden waarin deze bloem een rol speelt.Ook in de tuin staat de roos zowel letterlijk als figuurlijk in het middelpunt van de belangstelling. Of het nu een grootbloemige, oude Engelse roos is of een snelgroeiende wilde roos.Er zijn duizenden soorten en rassen rozen. Toch zijn kwekers constant bezig met het zoeken naar nog mooiere en nog kleurrijkere rozen:

Rozen in de tuin: sortiment theehybride en polyantha rozen voor meer kleur(959995489) Ave Maria is een krachtige zalmoranje, weerbestendig en geurt sterk. De groei is bossig en goed vertakt, met lange stelen. Ave Maria® is een fraaie perkroos en een uitstekende snijroos!
Rozen in de tuin: sortiment theehybride en polyantha rozen voor meer kleur(959995489) Blue River heeft prachtige mauve-lila bloemen aan 60-80 cm lange stelen. Elke bloem heeft 40 tot 45 bloemblaadjes. De middelgrote, dicht gevulde bloemen geuren verrukkelijk en zijn mauve-kleurig lila met donkere randen.
Rozen in de tuin: sortiment theehybride en polyantha rozen voor meer kleur(959995489) Brown Velvet is een floribunda met wat aparte bloemkleur tot 50-70 cm hoog.Brown Velvet is een zeer bijzondere roos met middelgrote, sterk gevulde bloemen in een fluweel roestbruine kleur. De groei is krachtig en bossig.
Rozen in de tuin: sortiment theehybride en polyantha rozen voor meer kleur(959995489) Dreaming 82 is een bijzondere sterke roos. Produceert zeer grote, goed gevulde bloemen. Ze zijn zachtroze tot bijna wit en geuren heerlijk sterk. De plant groeit compact, bossig en gezond. Dreaming 82 is een rijkbloeiende perk- en snijroos!
Rozen in de tuin: sortiment theehybride en polyantha rozen voor meer kleur(959995489) Elina is een bossig groeiende roos die tot 1 m hoog groeit. Met zijn groot, donkergroen blad en de zeer grote, fraai gevormde witte bloemen met een citroengeel hart is dit een bijzonder mooie roos, ideaal als snijbloem ook.
Rozen in de tuin: sortiment theehybride en polyantha rozen voor meer kleur(959995489) Fellowship is groeit tot50-70 cm hoog. De middelgrote, halfgevulde bloemen zijn helder abrikoosoranje en geuren aangenaam. Buitengewoon rijkbloeiende en opvallende perkroos.
Rozen in de tuin: sortiment theehybride en polyantha rozen voor meer kleur(959995489) Friesia is ook en roos gewonnen door het Duitse rozenhuis W. Kordes´ Söhne in 1973. De grote, gevulde bloemen zijn helder goudgeel, verbloeien netjes en geuren sterk. De groei is opgaand, bossig en winterhard.
Rozen in de tuin: sortiment theehybride en polyantha rozen voor meer kleur(959995489) Gelber Duff vormt fraaie, grote, gevulde bloemen die diep goudgeel zijn en voortreffelijk geuren. De groei is opgaand en bossig. De snelle hergroei zorgt steeds weer voor nieuwe bloemen. Uitstekende en rijkbloeiende perk- en snijroos!
Rozen in de tuin: sortiment theehybride en polyantha rozen voor meer kleur(959995489) Kleopatra heeft sterk gevulde, wijnrode bloemen zijn aan de buitenzijde met messingkleuren bedekt. De plant groeit krachtig, bossig en vertakt goed. Een zeer fraaie, opvallend gekleurde, maar niet schreeuwende roos!
Rozen in de tuin: sortiment theehybride en polyantha rozen voor meer kleur(959995489) Lilli Marleen is een alom bekende floribunda. De grote, losjes gevulde, schaalvormige bloemen zijn fluweel vuurrood in grote trossen. De plant groeit bossig, sterk vertakkend en gezond met stekels. De bloemen komen mooi uit tegen de licht brons overgoten bladeren.
Rozen in de tuin: sortiment theehybride en polyantha rozen voor meer kleur(959995489) Margaret Merrill is een zeer sterk geurende, grote, losjes gevulde bloemen. Ze zijn parelwit met een roze glans en donkergeel centrum. De groei is krachtig en bossig. Voortreffelijk geurende en rijkbloeiende perk- en snijroos! Floribunda tot 40-60 cm hoog.
Rozen in de tuin: sortiment theehybride en polyantha rozen voor meer kleur(959995489) Mariandel vormt middelgrote, gevulde bloemen bloeien in trossen, geuren zacht, zijn weerbestendig en verbloeien netjes. De struik groeit zeer gezond, bossig en compact. Het glanzende roodgroene blad en de helder donker bloedrode kleur maken deze roos bijzonder aantrekkelijk
Rozen in de tuin: sortiment theehybride en polyantha rozen voor meer kleur(959995489) Oklahoma is één van de donkerste rode rozen die er is. De fraaie, gevulde bloemen zijn fluweel donkerrood met zwarte nuances en geuren zeer intensief. De bloemen zijn groot tot bijna 13 cm met een hoog hart en tellen 40 tot 55 bloemblaadjes. De struik groeit krachtig en heeft gezonde, fraai donkergroene leerachtige bladeren.
Rozen in de tuin: sortiment theehybride en polyantha rozen voor meer kleur(959995489) Oranges & Lemons is veredeld door McGredy in 1993. De middelgrote, gevulde bloemen zijn oranje met gele strepen en bloeien in trossen. De plant groeit bossig, gezond en heeft donkergroen, glanzend blad. Zeer fraaie en bijzondere perkroos! ) Floribunda tot 70-90 cm hoog.
Rozen in de tuin: sortiment theehybride en polyantha rozen voor meer kleur(959995489) Roter Duft 97 is in 1997 gewonnen door Verschuren (synoniem. Red Perfume 97). Het is een theehybride tot 70-90 cm hoog met grote, gevulde bloemen. Ze zijn fluweel donkerrood en geuren zeer intensief. De plant groeit krachtig, gezond en bloeit rijk. Zeer fraaie tuin- en snijroos!
Rozen in de tuin: sortiment theehybride en polyantha rozen voor meer kleur(959995489) Schwarze Madonna produceert grote, dicht gevulde, fraai gevormde bloemen. Ze zijn fluweel zwartrood en geuren licht. Het glanzende blad en de zwartrode bloemen vormen een aantrekkelijk kontrast. Krachtig groeiend met stevige takken. Fraaie tuin- en snijroos met een perfecte bloemvorm!
Rozen in de tuin: sortiment theehybride en polyantha rozen voor meer kleur(959995489) Valencia produceert middelgrote, sterk gevulde, fraai gevormde bloemen in een warme kopergele kleur en met een heerlijke, sterke geur. De bloemen ontluiken uit lange knoppen. De struik groeit compact met stevige takken en heeft weldadige frisgroene, leerachtig bladeren. Na de bloei de knoppen uitnemen bevordert verdere bloei. Bloeit de hele zomer lang.
Rozen in de tuin: sortiment theehybride en polyantha rozen voor meer kleur(959995489) Warm Wishes vormt grote, gevulde, fraai gevormde bloemen die zijn zacht perzik-koraalroos gekleurd zijn. Ze geuren aangenaam en bloeien onophoudelijk in grote getale. De plant groeit opgaand, bossig en vertakt goed.
Rozen in de tuin: sortiment theehybride en polyantha rozen voor meer kleur(959995489) White Symphony is een goede witbloeiende theehybriden. Gezonde, groeikrachtige en rijkbloeiende variëteit met fraai gevormde zuiverwitte, welgevormde bloemen. Een van de beste witte rozen tot op heden voor tuin en vaas.

Bronnen http://www.tuinkrant.com/plantengids/ - Verschuren rozen Catalogus (NL)

Tuininformatie