Rozenkeverval nu ook bereikbaar voor particulieren

Rozenkeverval nu ook bereikbaar voor particulieren(1492880285)De Rozenkever (Phylloperta horticola) is een massaal voorkomende kever in Nederland en België. Vaak blijft de vlucht onopgemerkt waardoor veel tuineigenaren met forse schade geconfronteerd worden. De engerlingen van de Rozenkever vreten aan wortels van gazons, diverse tuinplanten en jonge bomen. De kever vliegt overdag tussen 10.00 en 14.00 uur op zonnige dagen. De vluchten duren meestal tot de derde week van juni. Vaak blijven de vluchten onopgemerkt door mensen die werken of die door andere redenen afwezig zijn. Pas in de zomer krijgen veel tuineigenaren te maken met de schade door engerlingen van de Rozenkever.

Rozenkeverval nu ook bereikbaar voor particulieren(1492880285)Biocontrole uit Nederland heeft de licentie voor de verkoop van speciale Rozenkevervallen in de Benelux verkregen. In Nederland worden deze vallen al een poosje verkocht aan sportvelden, waaronder golfbanen. De vallen worden geleverd met een hiervoor speciaal ontwikkeld feromoon dat de kevers in de val lokken. Het feromoon blijft 6 weken actief, voldoende om de kevers te signaleren. De vallen zijn ook voor meerdere jaren te gebruiken en de feromoon (lokstof) kan jaarlijks opnieuw worden besteld. De prijs voor de lokstof zonder val is ca. 12,50 €.

De Rozenkeverval, ontwikkeld door de Universiteit van Berlijn, heeft een bereik van 100 m2. Het bestrijdt de kever niet, maar signaleert het moment van de vlucht, waardoor tijdig kan worden ingegrepen. Wel is het zo dat met het vangen van de kevers bladvraat aan struiken en lagere bomen gereduceerd wordt. De eerste vlucht van de Rozenkever wordt in de eerste week van mei verwacht als het zonnig en warm is. Vorig jaar, in 2006, is de eerste vlucht op 14 mei geweest.

De prijs voor de Rozenkeverval is inclusief BTW: 49,50 € exclusief verzendkosten.


Indien U interesse hebt bestel dan snel op www.biocontrole.nl
zodat men een val of meerdere vallen voor u kan reserveren en op tijd verzenden.

Tuininformatie