Siergras, bies en vaste plant Juncus Pencil Grass heeft veel weg van een bos potloden maar dan levend

Siergras, bies en vaste plant Juncus Pencil Grass heeft veel weg van een bos potloden maar dan levend(1979255814)Juncus is een geslacht van de familie van de Juncaceae. Het is een sterke plant voor binnen én buiten. Dit bestaat uit ongeveer 225 verschillende soorten. De soorten uit dit geslacht komen voor in Azië, Noord-Amerika, Australië en Oost- en Zuid-Afrika. Juncus Pencil Grass komt van nature voor op de hoogvlakten van Afrika. Juncus Pencil Grass is een verrassend simpele en gestileerde plant, die recht uit de natuur lijkt te zijn geplukt. De donkergroene, bladloze sprieten hebben een zwart puntje, vandaar de naam Pencil Grass. Bovendien is Juncus verwant aan de grassenfamilie.

Juncus komt van het Latijn van het woord ´jungere´ wat binden betekent. Dit komt vermoedelijk omdat deze plant vroeger als bindmateriaal werd gebruikt. Recent is een verwante soort geïntroduceerd Juncus ´Liebenslocken´. Deze heeft - in tegenstelling tot Pencil Grass - gekrulde sprieten. Van Juncus ´Liebeslocken´ zijn inmiddels 100.000 stuks verkocht tegen een gemiddelde prijs van 1,46 euro. Pencil Grass vormt dus een uitbreiding, waarvan de verwachtingen hoog gespannen zijn. De kwekers denken dit jaar zo´n 750.000 planten af te kunnen zetten.

Verzorgingstips

Bij een goede verzorging gaat Juncus Pencil Grass jaren mee. De houdbaarheid is prima. De plant is sterk en vraagt weinig aandacht. Juncus is bestand tegen 10 graden vorst in de volle grond. Het liefst heeft de plant een vochtige omgeving, maar een gietbeurt overslaan is geen probleem. De plant kan in de zomer ook op het terras. Wat de standplaats betreft is Juncus weinig kieskeurig. Voor een optimale groei is het voldoende om elke twee maanden voeding aan het gietwater toe te voegen.

 

Siergras, bies en vaste plant Juncus Pencil Grass heeft veel weg van een bos potloden maar dan levend(1979255814)

Bronnen Geert Devriese

Tuininformatie