Smaakvol balkonieren: kweek eigen kruiden en groenten in de tomatengroeizak

Smaakvol balkonieren: kweek eigen kruiden en groenten in de tomatengroeizak(1712591001)Groeizakken. In verstedelijkte gebieden in Engeland is het een rage en nu kunnen wij er ook aan proeven. Zelf kruiden, sla, groenten en tomaten kweken op eigen balkon of terras. De groeizak is een decoratieve zak met daarin speciale potgrond voor het kweken van tomaten of andere gezonde, verse lekkernijen. Wanneer je in april of mei de plantjes in de groeizak plant, kun je in de zomer smaakvol oogsten op je eigen balkon. De groeizak is ideaal voor iedereen die geen eigen moestuin heeft, maar wel een balkon of terras. Het systeem is ook handig voor in een kweekkasje.

Mobiele moestuin

Groenten en kruiden die in de speciale groeizak worden geplant, kunnen zich optimaal wortelen. Het geheim zit hem in de afgesloten zak, waarin onder meer een unieke mix van tuinturf, turfstrooisel en startvoeding zit. Zo kunnen de planten zich goed ontwikkelen en hebben precies genoeg voeding voor de eerste maanden. De groeizak neemt weinig ruimte in en is daarom bijzonder geschikt voor een eigen moestuin op het balkon of terras. Indien nodig is de groeizak makkelijk te verplaatsen.

 

Smaakvol balkonieren: kweek eigen kruiden en groenten in de tomatengroeizak(1712591001)
Smaakvol balkonieren met nieuwe Tomaten Groeizak van Naturado

Tomaten

Als je tomaten buiten wilt kweken, moet het niet meer vriezen. Dat betekent dat je vanaf april of mei aan de slag kunt. Tomatenplantjes zijn dan volop te koop bij tuincentra. Er zitten dan nog geen tomaten aan: die verschijnen vanaf mei.

Eenvoudig

In de groeizak is ruimte voor drie (tomaten)plantjes. Snij de zak open op de met stippellijnen aangegeven plantgaten. Plant vervolgens de tomatenplanten, zonder kweekpotje, rechtstreeks in de groeizak en geef royaal water. De groeizak is een perfecte basis voor een gezonde groei en bevat voldoende voeding voor de eerste 6-8 weken. Geef na deze periode regelmatig vloeibare plantenvoeding of langwerkende mestkorrels zodat de tomatenplanten gezond blijven en smaakvolle tomaten blijven produceren.

Smaakvol balkonieren: kweek eigen kruiden en groenten in de tomatengroeizak(1712591001)
Nieuwe Tomaten Groeizak van Naturado: ook voor groenten en kruidenplanten

De Groeizak kost € 7,99 (voorjaar 2009) en is o.m. verkrijgbaar bij tuincentra.

Belangrijk om te weten; dit product is voorzien van het RHP kwaliteitskeurmerk voor potgrond. Goed, milieubewust en veilig dus.

Bron: Naturado - www.naturado.nl

Tuininformatie