Start2eat: gezonde lekkernijen voor de Sinterklaasfeesten

Start2eat: gezonde lekkernijen voor de Sinterklaasfeesten(1036034097)De supermarkten zeggen dat er nog nooit zo veel Sinterklaassnoepgoed is verkocht als dit jaar. Oké, natuurlijk moeten er snoep en speculaas zijn op een Sinterklaasfeestje. Maar als slimme ouders houd je de hoeveelheid beperkt en vul je de zoetigheden aan met gezond lekkers. Zoals deze hapjes en drankjes:

Groentesticks met pizzadipsaus:

 

Meng 10 eetlepels tomatenketchup met 4 eetlepels natuuryoghurt, peper, zout en 2 eetlepels pizzakruiden. Zo krijg je de pizzasmaak waarop kinderen zo verlekkerd zijn. Snijd 4 geschraapte lange wortelen en 1 komkommer in lange staafjes en zet die rechtop in een smalle vaas of schaal. Iedereen neemt een staafje uit de vaas en doopt ze in de pizzasaus.

Fruittreintje:

In de plaats van een schaal gebruik je een speelgoedtreintje, een kinderkruiwagentje of iets dergelijks om het fruit te presenteren. Daarin leg je vruchten die je al geschild en in stukjes/partjes verdeeld hebt. Bij voorbeeld: kwartjes appel, partjes peer, partjes sinaasappel, blokjes kiwi, partjes mandarijn, druiven... De appel en de peer moet je met citroensap besprenkelen tegen het verkleuren.

Vruchtenchoco´s:

Maak een chocoladesaus. Doop stukjes peer, stukje appel en plakjes banaan in de saus en plaats alles meteen in de koelkast. De chocoladesaus zal opstijven. Prik elke vruchtenchoco op een prikker. Op het moment van het feestje prik je de vruchtenchoco´s in een met aluminiumfolie omwikkelde kool.

Knolselderijfiguurtjes:

Snijd een knolselderij doormidden en schil elke helft. Snijd elke helft in plakken van zo´n 1,5 cm dik. Besprenkel de plakken met citroensap tegen het verkleuren. Met vormpjes (zoals gebruikt voor het maken van deegfiguurtjes) drukt u allerlei figuurtjes uit de plakken: sterren, hartjes, cirkels, gezichtjes... Verhit olie in een grote koekenpan en bak de figuurtjes aan weerszijden goudbruin. U kunt ze ook frituren maar dat maakt ze wel vetter.

Smoothies:

Schuimige drankjes van melk die je mixt met stukjes vers fruit (appel, peer, druiven, banaan, sinaasappel, ananas...). Hiervoor heb je een mixer met cutterhulpstuk of een blender nodig. Altijd ijskoud en zo schuimig mogelijk serveren.

Bronnen: start2eat

Tuininformatie