Sterke nieuwigheid voor de huiskamer: Hippeastrum Superstar heeft grote kelken op sterke stelen

Sterke nieuwigheid voor de huiskamer: Hippeastrum Superstar heeft grote kelken op sterke stelen(858571772)Supergrote bloemen met supersterke stelen kenmerken de vorig jaar geïntroduceerde Hippeastrum ´Superstar´. De handel weet er wel raad mee. Een bloemdoorsnede van 15 tot 20 centimeter is niet bepaald kinderachtig te noemen, hoewel sommige soorten nog groter zijn. Maar de stelen van zulke grote Hippeastrums kunnen die weelde niet altijd dragen. De stelen van de ´Superstar´ wél. Die zijn speciaal veredeld om de zware last van vier Hippeastrum-kelken in vol ornaat te kunnen weerstaan. Om knikkende stelen te voorkomen. Stokjes steken in de holle Hippeastrum-stelen is bij de ´Superstar´ dan ook niet nodig.

Sterke nieuwigheid voor de huiskamer: Hippeastrum Superstar heeft grote kelken op sterke stelen(858571772)Het forse formaat van de ´Superstar´ en de roodwitte kleurcombinatie staan garant voor nieuwsgierige blikken en koopgrage gasten. Ook het open komen van de kelken wordt daardoor een extra spannende belevenis. Verder is de houdbaarheid ook super: zeker 10 dagen. Logisch dat de bloem in 2007 op veiling FloraHolland werd uitgeroepen tot Grandeur, een prestigieuze titel voor nieuwe bloemen en planten met bewezen innovatiekracht.

Hippeastrum ´Superstar´ werd vorig jaar geïntroduceerd en er werden in totaal 43.000 stuks van verkocht voor een bovengemiddelde veilingprijs. Vandaar dat de aanvoer dit jaar zal uitbreiden naar 50.000 stelen. De gemiddelde steellengte bedraagt 75 cm. De bloem is verkrijgbaar van september tot maart, voorlopig alleen bij FloraHolland in Naaldwijk. Vanaf het najaar van 2008 zal de ´Superstar´ ook op Aalsmeer verkrijgbaar zijn.

Verzorgingstips

 

· Snij de stelen schuin aan en zet ze in schoon water. Aangeraden wordt om een stukje van de steel om de twee dagen af te snijden voor een optimale houdbaarheid.

· Uit het oogpunt van houdbaarheid is het geen probleem om de bloemen over te plaatsen of water te verversen.

· Denk eraan dat de holle stelen van Hippeastrum vol water zitten. Laat ze daarom eerst boven de vaas uitdruipen.

· Bij het schuin verwerken van Hippeastrum is het raadzaam om een stokje in de steel te verwerken tegen doorknikken. Normaal zal dit pas na 10 tot 14 dagen optreden.

· Hippeastrum groeit in de hoogte als de bloem bloeit. Zorg dan voor voldoende ruimte (20 cm) boven de bloem.

· Hippeastrum heeft geen snijbloemenvoedsel nodig, maar is er wel tegen bestand.

· Verwijder uitgebloeide kelken, dit verhoogt de sierwaarde.

Verklaring van de naam

Hippeastrum betekent letterlijk ´ridderster´ (hippeus = ruiter of ridder, astron = ster). De naam duidt op de stervormige bloemen van de oorspronkelijke soorten.

Symboliek

Hippeastrum staat voor trots en betoverende schoonheid.

Belangrijkste kleuren Hippeastrum

1. rood
2. wit
3. tweekleurig
4. oranje
5. roze

Bekend van de speciale dag(en)

Hippeastrum is met name voor de kerst een populair artikel.

Bron: Bloemenbureau Holland

Tuininformatie