Tuinmeubelen opknappen met stoffen stoelhoezen, voorbeeld uit boek Lekker buiten leven

Tuinmeubelen opknappen met stoffen stoelhoezen, voorbeeld uit boek Lekker buiten leven(1686535283)Verweerde tuinmeubels kunnen er best mooi uitzien, maar misschien vind je dat niet als je een chic buitenetentje organiseert. Geef je stoelen op een snelle en goedkope manier een oppepper door ze te bekleden met een frisse, nieuwe stof en af te werken met strikken, linten en bloemen. Kies kleuren die bij je tafellinnen passen en maak op de rugleuningen bloemen of bladeren.

Dit heb je nodig:

katoenen laken (zie stap 1 voor het berekenen van de hoeveelheid)
textiel lijm
2 tot 3 m polyester voile voor elke stoel
bloemen voor de decoratie
lint in een bijpassende kleur

BUITEN ETEN

 

 

Tuinmeubelen opknappen met stoffen stoelhoezen, voorbeeld uit boek Lekker buiten leven(1686535283) 1 Neem een stuk stof dat lang genoeg is om van de grond aan de ene kant van de stoel over de zitting naar de grond aan de andere kant te lopen. Neem aan weerszijden 2 cm extra voor de zoom.
Tuinmeubelen opknappen met stoffen stoelhoezen, voorbeeld uit boek Lekker buiten leven(1686535283) 2 Doe hetzelfde vanaf de grond via de rug van de stoel, over de zitting en weer tot de grond. De breedte hangt af van de grootte van je stoelen, maar neem de stof ruim, zodat de stoel zeker uit het zicht zal zijn. Knip de stof op maat en zet de zomen en naden vast met textiellijm.
 
Tuinmeubelen opknappen met stoffen stoelhoezen, voorbeeld uit boek Lekker buiten leven(1686535283) 3 Drapeer het eerste stuk stof over de stoel en zorg dat het aan weerszijden gelijk is. Doe hetzelfde met het tweede stuk, over de rugleuning, en zorg ook dat dat goed ligt. Afhankelijk van de vorm van je stoelen kan het nodig zijn om de stof met spelden op zijn plek te houden.
 
Tuinmeubelen opknappen met stoffen stoelhoezen, voorbeeld uit boek Lekker buiten leven(1686535283) 4 Knip een stuk voile en bind dit om de rug van de stoel: werk het af met een grote strik.
 
Tuinmeubelen opknappen met stoffen stoelhoezen, voorbeeld uit boek Lekker buiten leven(1686535283) 5 Bind bloemen (wij hebben lavendel en margrieten gebruikt) met een stuk lint bij elkaar en bevestig het bosje in het midden van de strik.

 

Tuinmeubelen opknappen met stoffen stoelhoezen, voorbeeld uit boek Lekker buiten leven(1686535283) Resultaat

 

Tuininformatie