Tuinnoviteit: de Schoffelhark, schoffelen op halve kracht maar twee keer zo snel klaar

Tuinnoviteit: de Schoffelhark, schoffelen op halve kracht maar twee keer zo snel klaar(1458105951)Goed nieuws voor tuinbezitters! Het verwijderen van onkruid wordt vanaf dit voorjaar aanzienlijk eenvoudiger. Met de nieuwe Schoffelhark heeft u namelijk minder kracht nodig en bent u veel sneller klaar.

Dubbelfunctie

Duwend schoffelen, hetgeen veel kracht kost, is verleden tijd. Het slimme ontwerp van de Schoffelhark zorgt er namelijk voor dat met een lichte trekbeweging zowel geschoffeld als geharkt wordt. Daarbij schaaft het vlakke blad door de grond en snijdt het onkruid af. Dankzij de gebogen tanden kun je op iedere diepte schoffelen waarbij u het losse onkruid automatisch naar u toe harkt en tegelijkertijd de grond gelijkmatig verspreidt. De Schoffelhark is licht in gewicht, goed gebalanceerd en heeft een lange essenhouten steel voor de juiste reikwijdte en comfortabele werkhouding.

 

Tuinnoviteit: de Schoffelhark, schoffelen op halve kracht maar twee keer zo snel klaar(1458105951)

Handwerk

De Schoffelhark, een Nederlandse uitvinding, wordt met de hand in ons land gemaakt. Het innovatieve stuk gereedschap heeft een werkbreedte van 20 centimeter. De steel is 1.70 meter lang en zorgt voor een lange ‘reach’ en bovendien blijven de rugspieren gespaard. Naast de lange Schoffelhark is er voor het fijnere schoffelwerk een middellange Schoffelhark verkrijgbaar (steellengte 63 cm) en twee hand-schoffelharken (steellengte 34 en 45 cm). De kleinere typen Schoffelharken hebben een bladbreedte van 8,3 cm.

Tuinnoviteit: de Schoffelhark, schoffelen op halve kracht maar twee keer zo snel klaar(1458105951)

De Schoffelhark (steellengte 170 cm) heeft een introductieprijs van 29,95 € (voorjaar 2009) en is verkrijgbaar via www.specialgardentools.com

Tuinnoviteit: de Schoffelhark, schoffelen op halve kracht maar twee keer zo snel klaar(1458105951)

Bron: Special Garden Tools - www.specialgardentools.com

Tuininformatie