Tuinornamenten, Urn als centrale blikvanger in de tuin

Tuinornamenten, Urn als centrale blikvanger in de tuin(51343106)
Elke tuin heeft nood aan een blikvanger. Heel mooi is bijvoorbeeld een urn. Plaats de urn ergens als centrale blikvanger in de tuin: accentueer eventueel met een aangelegd vierkantje van klinkers of tegels.

Met zo´n urn heb je de mogelijkheid om het hele jaar door kleur in het midden van de tuin te hebben. Je kan bijvoorbeeld in het najaar bloembollen inplanten gecombineerd met winterviooltjes. Daarna kan je afwisselen met zomerbloeiers als Gardenia, Petunia´s of Surfinia´s. Zo´n blikvanger vraagt wel de nodige zorg, net als je andere potten. In de zomer zal je meermaals moeten gieten. Aan de andere kant kan je elk seizoen de urne met andere planten vullen.

Niet alledaags maar wel verrassend: in de urne een courgette die over de rand heen hangt.

In plaats van de urne te beplanten kan je er ook een chique zonnewijzer van maken. Er zijn verschillende types van zonnewijzers zoals je kan zien op de foto.Tuinornamenten, Urn als centrale blikvanger in de tuin(51343106)

Toepassingen alom, als je er maar op let dat je blikvanger CENTRAAL staat. Zo bijvoorbeeld komt een zonnewijzer heel mooi tot zin recht in een zes- of achthoekig gazon. Een centraal gelegen vijvertje? Neem nu een eenvoudige ronde plas water met een fonteintje erin. Er staat een lelie in met wat vissen. Het water zorgt voor geluid en beweging in de tuin. Maar ook een zonnewijzer, een urn of een put zou eveneens als middelpunt van deze compositie kunnen dienen. Dikwijls zie je ook middenin een gazon een rond bloemenperk. Om het geheel te verfraaien zou je een centrale blikvanger kunnen toevoegen zoals een zonnewijzer of een grote pot.

De zo voor de hand liggende oplossing voor lange, smalle achtertuinen is nog steeds het creëren van doorkijkjes. Dit kan met bijvoorbeeld een pergola of een éénvoudig raamwerk. Om het geheel te accentueren kan je erachteraan een ornament als blikvanger plaatsen.

Tuininformatie