Tuinproza: ik kom niet meer in de tuin..

Tuinproza: ik kom niet meer in de tuin..(359722908)Duurt het nog lang? Ik kom niet meer in de tuin….. Voortaan ga ik via de voordeur weg. Ik kan de aanblik van die rotzooi in de tuin niet meer aan. Het is te triest voor woorden……!!! Mijn hof compleet naar de bliksem en ik weet niet of het nog goed komt.

Tuinproza: ik kom niet meer in de tuin..(359722908)Zodra ik het hoekje omkijk ga ik acuut in een depressie, het is heel erg. Het ziet er niet uit en het is een grote puinhoop.
Het zit namelijk zo….
Afgelopen herfst heb ik jullie al bericht over het fantastische zwembad dat ik had gekocht. Helemaal geweldig maarre…
Er moesten nog wat aanpassingen gemaakt worden in de tuin. Klusjes die ik natuurlijk graag zelf doe. Vind ik leuk hoor..
Bijvoorbeeld het grote terras moet vergroot worden en er moet een extra stukje bestraat worden voor een luie stoel.
Het ‘golf’gazonnetje moet iets groter worden om te picknicken, en om dit bovenstaande te kunnen realiseren, zullen de borders drastisch moeten inkrimpen. Nee, daar ben ik echt niet blij mee.
Ik kan het wel schudden als tuinontwerpster met een mooie voorbeeldtuin, vol voorbeeldplanten.……. Mijn hof wordt compleet overgenomen. Invasion of the family…….

Op dit moment is het dus een regelrechte puinhoop. Samen met een vriendin die zich moest afreageren hebben we binnen een paar uur alle stenen eruit gehaald. Jaja dat heb je soms wel eens nodig. Deze afgelopen herfst al.
Ook die grote grindtegels. 60 bij 40, denk-om-je-rug-tegels, noemen we ze tegenwoordig. Vervolgens alles netjes opgestapeld in afwachting van her-gebruik. Ik wilde het graag voor de winter klaar hebben. Een nobel streven.
Nu ik kan je verklappen; ze liggen er nog….
En de rest van de tuin is een puinhoop. In het gele zand van onder de tegels hebben de katten vrolijk huisgehouden. “Yoho wat een fijne kattenbak”, moeten ze gedacht hebben.
De rest is verzakt, verregend en ingestort. Mijn hart gaat uit naar die plantjes die er nog ergens tussen moeten staan.
Met andere woorden! WAAR BLIJFT DE ZOMER NOU… WAAROM DUURT HET ALTIJD ZO LANG. Ik wil weer mooi weer.. Ik geef het ogenblikkelijk toe..
Het spijt me ik ben een mooi-weer tuinvrouw. Ik hou niet van kou, regen en vorst in de grond.

Val ik nu erg door de mand…..?

Tuininformatie