Tuinproza: En de kleur voor dit jaars......kerstfeest iszzz????

Soms kan ik er werkelijk niet tegen!!! Al die tuincentra die in oktober hun kerstballen al gaan afstoffen. Woest en zeer recalcitrant word ik als ik dat zie. Briesend en schreeuwend verlaat ik dat desbetreffende tuincentrum. Hallooooooo.....hoe durven jullie...! Ik heb nog niet eens mijn bollen geplant, mijn tuin is nog niet ingestort en ik heb de wintertruien van de kids nog op zolder liggen.
Aaaarch!

Wat is de gedachte toch iedere keer achter dit zenuwachtige gedoe......Elke tuincentrum eigenaar sniekt als Sherlock Holmes een ander tuincentrum binnen om te bespieden waar de eerste de ballen liggen. Bij wie komt als eerste de goedkoopste, domme kerstman al jodelend de hoek om.
Neeeee......ik wil het niet. Wij gaan eerst nog Pepernoten en speculaas eten.
Het begint gewoon echt ieder jaar eerder, dat mag niet, dat moet verboden worden.

Er moet een speciale eenheid komen die zich alleen bezig houdt met dit soort zaken, het is misdadig om in oktober al geconfronteerd te worden met een kerstbal. Ik kan dat geestelijk niet aan......
Als ik eenmaal gewend ben aan de enorme stapels bladeren die de straten van Hilversum onveilig maken en dat de klok weer terug gezet is. Dan pas wil ik
voorzichtig aan de kerstdagen gaan denken, nog niet eens aan een boom en de versiering, maar bij wie we ons dit jaar weer kunnen volproppen met allerlei heerlijkheden.

In het Gooi zijn wij rijk bezaaid met zeer zenuwachtige tuincentra. Grote, kleine noem maar op.
Veel schreeuwende aanbiedingen, 3 voor de prijs van, of gratis een zakje oud zaad bij aankoop van? Iedere week wel een spetterende kleurige folder in de bus. En bedankt!
En dan wel zo een waarbij je een hartverzakking krijgt als je je portemonnee moet trekken bij de kassa.
Ik moet zeggen dat de etaleurs geweldige prestaties leveren. Ze zetten de waar zo kunstig neer, dat je zelfs watertandend langs een etalage vol geroeste emmers, hekjes en zinken bakjes loopt. Wil ik, wil ik wil ik kopen, kopen!!! Geef ze in oktober een paar kerstballen, de boel loopt storm en heel Hilversum loopt manisch bezeten door het tuincentrum.
Je ziet ze echt hoor, die Gooise dames die in oktober al kirrend hun winkelkarretjes vol proppen om in december tot de conclusie te komen dat de boom niet oranje maar goudkleurig had moeten zijn. Hahaha dan lach ik!!
Lang leve het grote tuincentrum.

Uit protest hang ik dit jaar mijn boom vol met felgekleurde kauwgomballen..... denk ik...!

Ik ga alleen voor u de kleurtjes van dit jaar bekijken en ik koop NIKS!!!!

Voor dit seizoen wil ik u er op attenderen dat we eindelijk weer terug gaan naar de originele kerstkleuren. Gewoon rood, groen en goudkleurig!
Wat opvalt zijn veel ´natuurlijke´ versieringen in kerstbomen. Dennenappels, strengen van de Hedera, kunstig gedrapeerd in de bomen, samen met mooie ´eenvoudige´ kerstballen.
Ik wens jullie allen een heel fijne decembermaand toe en alle goeds voor 200....5.

Tuininformatie