Tuintrends zomer 2006: Outside, binnen&buiten is de bloementrend met sieruibol (Allium)

Tuintrends zomer 2006: Outside, binnen&buiten is de bloementrend met sieruibol (Allium)(856419143)Binnen wordt buiten. Dat is in het kort de bloementrend Outside in voor deze zomer. Het interieur wordt voorzien van groen, natuurlijke materialen en accessoires met een bloemen-, gras- of houtprint. Mooie, kleurige zomerse boeketten horen daar helemaal bij. Maar niet alleen binnen, ook in de buitenkamer op de tuintafel.

De Allium past uitstekend in deze zomertrend. Elke bol van de Allium bestaat uit talloze kleine bloempjes die met elkaar eigenlijk al een boeket vormen. 

 

Sierui

De Allium wordt ook wel sierui genoemd. Een beetje gewone naam voor zo een prachtige bloem? Toch klopt het, want de Allium is namelijk directe familie van de ui, prei, bieslook en knoflook die we kennen uit de keuken. Deze telg kun je niet eten, maar hij is des te heerlijker om naar te kijken. En om wel twee tot drie weken lang van te genieten, want naast mooi is hij ook nog eens bijzonder sterk.

Tuintrends zomer 2006: Outside, binnen&buiten is de bloementrend met sieruibol (Allium)(856419143)

Lang

Alliums groeien uit bloembollen, vandaar dat je ze in mei en juni ook in de tuin tegen komt. In oktober worden deze geplant om na de winter in mei op te bloeien. In de tuin kunnen bepaalde soorten wel 1.80 meter hoog worden. De lange, stevige stelen vinden we ook terug bij de snijbloemen en daarom zijn ze prachtig te combineren met bloemen met kortere stelen, waar de Allium dan fier bovenuit steekt.

De helderblauwe en witte Alliums zijn het bekendst, maar er bestaan ook kleinere varianten met gele en zelfs lichtroze bloemen. Ze hebben een overeenkomst: ze zijn allemaal even mooi. En dat voor een ui!

Bron Geert Devriese

Tuininformatie