Tuintruc, bodembedekker van cacao: decoratief, slim en milieuvriendelijk

Tuintruc, bodembedekker van cacao: decoratief, slim en milieuvriendelijk(1224083833)Een tuin heb je om van te genieten. Toch zijn er klusjes als onkruid wieden en plantenvoeding geven die eigenlijk regelmatig gedaan moeten worden. Slimme en milieuvriendelijke hulpmiddelen zijn daarbij steeds meer gewild. Werk bijvoorbeeld eens met cacaodoppen. Cacaodoppen zijn puur natuur en vormen niet alleen een decoratieve bodembedekker, maar door hun unieke eigenschappen gaan ze op natuurlijke wijze onkruid tegen, voeden ze de grond en zijn bovendien vochtregulerend. Bijkomend voordeel: slakken blijven op afstand en katten blijven weg bij de planten.

Onkruidpreventie

Vanaf maart begint de tuin weer te groeien en bloeien. Tussen de planten en struiken komt echter vaak ook onkruid op. Veel mensen bestrijden onkruid met chemische middelen. Dat is echter niet meer nodig als je cacaodoppen gebruikt. Cacaodoppen strooi je, in een laagje, op de grond rondom en tussen de planten. Ze vormen een soort dekentje waardoor onkruid in bedwang wordt gehouden. Behalve het decoratieve effect van cacaodoppen, biedt dit natuurproduct nog meer voordelen. De cacaodoppen werken tevens als een soort natuurlijke meststof en bevorderen de groei en bloei van de beplanting in de tuin. Een andere belangrijke eigenschap is de vochtregulerende werking. De bodem droogt minder snel uit en dat is bijzonder prettig want zo hoef je minder tijd en water te verbruiken aan het besproeien van de tuin.

 

Tuintruc, bodembedekker van cacao: decoratief, slim en milieuvriendelijk(1224083833)

Hosta´s

Menig tuineigenaar heeft hosta´s in de tuin staan. Een steeds terugkerend verschijnsel is dat slakken het blad van de hosta consumeren. Een laagje cacaodoppen rondom de hosta´s biedt de oplossing! Slakken vinden cacaodoppen namelijk zeer onprettig aanvoelen waardoor zij niet meer in de buurt van de hosta´s komen.

Eenvoudig

Cacaodoppen zijn zeer eenvoudig te gebruiken. Een laagje van vier tot vijf centimeter is voldoende voor een tuinseizoen zonder ergernis! Besproei de doppen na het strooien zodat het bodemleven direct gestimuleerd wordt.

Tuintruc, bodembedekker van cacao: decoratief, slim en milieuvriendelijk(1224083833)

Bron: Terra d´Or - www.terrador.com

Tuininformatie