Venusschoentje (Paphiopedilum): Perfecte pasvorm met sierlijke schoentjes

Venusschoentje (Paphiopedilum): Perfecte pasvorm met sierlijke schoentjes(178070763)In de decembermaand zorgen we graag voor een romantisch, feestelijk interieur. Kleurrijke accessoires, een kerstboom en sfeervolle kaarslichtjes geven het huis de juiste uitstraling. Ook het venusschoentje zorgt met haar betoverende uitstraling voor een bijzonder sfeeraccent. Het is niet alleen een leuk decembercadeautje maar de plant past in elk interieur, klassiek of modern. Kortom, deze sierlijke schoentjes hebben een perfecte pasvorm!

Powerdrink

Het venusschoentje (Paphiopedilum) dankt haar naam aan het lipje van de sierlijke bloem die de vorm heeft van een schoen (in het latijn Pedilon). Venus (in het Latijn Paphio) verwijst naar de schoonheid van de bloem die zijn gelijke vindt in deze godin. Deze bijzondere orchidee is vooral in het wild te vinden in Zuidoost Azië. Het venusschoentje is overal in huis neer te zetten, maar kan niet tegen direct zonlicht! Geef niet teveel water want het venusschoentje houdt niet van ‘natte voeten’, met andere woorden: houdt de potgrond relatief droog. Om zo lang mogelijk te genieten van het venusschoentje is het aan te bevelen om ook speciale Pokon orchideeënvoeding bij het gietwater te voegen. Deze powerdrink zorgt er voor dat het venusschoentje maar liefst drie maanden lang kan bloeien. Eens per jaar verse, speciale orchideeënpotgrond stelt de plant zeer op prijs.

Tip: Zet eens meerdere venusschoentjes in een royale schaal. Dat geeft een kleurrijk accent aan het interieur. Zorg wel dat je speciale Pokon potgrond voor Orchideeën gebruikt. Deze potgrond heeft een luchtiger samenstelling (waar orchideeën dol op zijn) dan de ‘gewone’ potgrond.

Venusschoentje (Paphiopedilum): Perfecte pasvorm met sierlijke schoentjes(178070763)
Venusschoentje: perfecte pasvorm

Kijk voor meer informatie op www.pokon.nl

Tuininformatie