Vijver in de tuin: zijn eenden schadelijk of nuttig in een vijverpartij?

Als je een mooie vijver wilt met veel waterplanten, kan je eenden beter vergeten. Ze eten alles op, dus ook je mooie waterlelies! Krabbescheer zien ze als een soort lekker krakende chips. Bij ons is de gele lis de enige plant die stand houdt.

Vijver in de tuin: zijn eenden schadelijk of nuttig in een vijverpartij? (1721952967) Ze bevuilen natuurlijk je vijver en de ammoniak in de uitwerpselen is ook niet erg geschikt voor een weelderige plantengroei. Als je echt eendjes wilt raad ik je aan om eerst je vijver goed te beplanten en als alles goed volgroeid is eventueel een of twee koppeltjes te plaatsen. Je zou dan bv. Roodschoudertaling, versicolor of hottentot eendjes kunnen plaatsen. Deze zijn niet zo groot en rustige eendjes die niet zo vernielzuchtig zijn. Maar denk er goed over na en weet wat je wilt.

Eenden in de vijver……dat heeft diverse gevolgen voor het biologische evenwicht, deze vogeltjes welke best leuk kunnen zijn hoor, bevuilen de hele boel onder. Denk aan de ammoniak- en nitrietwaarden. Hiervoor is een enorm filter nodig zeker als er ook nog vis in moet zwemmen.

Tuininformatie