Wat doen we in onze kiwituin gedurende de zomermaanden?

Wat doen we in onze kiwituin gedurende de zomermaanden?(751496821)Door het warme en zonnige weer van de laatste maanden zijn onze kiwi’s reeds aardig in vorm toegenomen. Dat deze subtropische plant bij dit warme weer een enorme groeikracht heeft, kunnen we eveneens ondervinden. Het is echt geen uitzondering dat bepaalde scheuten per week meer dan één meter groeien. Regelmatig snoeien blijft dus nog steeds de boodschap.

Tegen eind augustus hebben de kiwi’s bijna hun uiteindelijke vruchtgewicht bereikt.

* Wat doen we in onze kiwituin gedurende de zomermaanden?(751496821)Door de gunstige weersomstandigheden met veel zon en aangename temperaturen tijdens de bloei dit jaar verliep de bestuiving zonder problemen. Meer dan 95 % van de bloemen ontwikkelde zich tot vruchten. Ook dit jaar kunnen we een rijke oogst verwachten. Soms kan het nuttig zijn de vruchten wat uit te dunnen om een grotere vruchtgrootte te bekomen.

Gedurende droge perioden is het absoluut nodig de kiwiplanten regelmatig te besproeien. Zoniet valt de groei stil en blijven de vruchten klein en smaakloos.

* De snoeiwerkzaamheden blijven dezelfde als deze van de vorige maand nl. Vruchttakken insnoeien tot op vijf tot zeven bladeren na de laatste vrucht en de nieuwe scheuten zonder vruchten insnoeien tot op ongeveer 70 à 100 cm.

* Tot het einde van de maand augustus kan men ook nog kiwi’s stekken.

* Ook voor te oculeren is het momenteel het ideaal moment. Wie in zijn tuin een vruchtloze kiwi van het ras Jenny staan heeft kan proberen er een oog van een beter vrouwelijk ras op oculeren. Met wat geluk kan je op die mannier binnen de twee jaar reeds vruchten oogsten.

Augustus is een ideaal moment om kiwiplanten te oculeren.

Tuininformatie