Ziekten en plagen: Bladval bij citrusplanten

Ziekten en plagen: Bladval bij citrusplanten(616893699)Tijdens de winterperiode verliezen citrusplanten dikwijls een deel van hun bladeren. Citrusplanten zijn groenblijvend en daarom zijn vele liefhebbers danig ongerust bij deze bladval.
In de eerste plaats is bladval deze tijd van het jaar een heel normaal en natuurlijk verschijnsel. Uiteraard spreken we hier over de normale bladval (een gedeelte). Bladeren zijn onderhevig aan ouderdom, en de plant zal ze regelmatig vervangen door nieuwe.

Laat je citrusplant echter abnormaal vele bladeren vallen, dan mag je je wel wat ongerust maken. Begint niet met je dierbaar exemplaar extra hoeveelheden water en meststoffen toe te dienen. In deze tijd van het jaar gaan de planten in rust en doe je daar meer kwaad dan goed mee. Nee, integendeel. Zet de plant wat koeler en geef hem bijna geen water meer. Na een tijd zal een rijke knopvorming plaats vinden.

Verzorging

Elke citrusplant is uniek en heeft zijn specifieke verzorging nodig. Geef citrusplanten enkel regenwater. Indien je daarover niet beschikt, gebruik dan Spa Reine. Geef alleen dan water wanneer de bovenste 2 à 3 cm grond zijn uitgedroogd. Enkel kalkarme grond gebruiken.

Overwinteren

Citrusplanten dienen vorstvrij te worden overwinterd. In het voorjaar terug langzaam aan de voorjaarszon laten wennen. Na deze overgang ze veel zon (tot 10 u /dag) geven, zet ze uit de wind, en tot augustus bemesten met een oplossing van koemest. Qua bemesting wordt vaak anorganische mest aangeraden, maar anderen zweren bij organische, daar is moeilijker mee te overbemesten.

Ziekten en plagen: Bladval bij citrusplanten(616893699)

Tuininformatie