Dossier Zomer in de tuin

Dossier Zomer in de tuin(703934614)Vanaf nu kan de buitenkamer rijkelijk in bloei staan. Hoe groot (of klein) je tuin, balkon of terras ook is met een paar simpele ingrepen creëer je een zomers bloemenparadijs. Eén van de beste zomerbloeiers is de Campanula Addenda Blue Star. Wie in mei deze ster in ‘huis’ haalt, geniet tot in het najaar van de vrolijke blauwe bloemetjes.


Waterval

De Campanula Addenda Blue Star, ook wel klokjesbloem genoemd, is een ideale balkon- of terrasplant. De plant heeft opvallend gevormde bloemetjes en bloeit tot ver in het najaar. Zet wat verschillende manden bij elkaar op de tuintafel. Het resultaat is een knallende blauwe bloemenzee! Doordat de bloemetjes aan lange ranken groeien, kun je ze ook heel goed in hanging baskets of hoge potten toepassen. Zo krijg je een prachtige waterval van bloemen.
 

Dossier Zomer in de tuin(703934614)

Verzorging

De Campanula Addenda Blue Star is een oersterk plantje en vereist geen intensieve verzorging of groene vingers. Zet de zomerbloeier op een zonnig plekje en geef regelmatig water. Denk er wel om dat de potten een drainagegat hebben, zodat overtollig (regen)water weg kan vloeien. Voor een extra uitbundige bloei is het aan te bevelen om plantenvoeding te geven. Dat kan bijvoorbeeld via voedingskegels of -tabletten (die voldoende voeding geven voor het hele bloeiseizoen) of door vloeibare plantenvoeding voor balkon & terrasplanten dat je aan het gietwater toevoegt.

Dossier Zomer in de tuin(703934614)

Tip

Plant je Campanula’s in hanging baskets? Er is tegenwoordig speciale potgrond verkrijgbaar voor hanging baskets. Let wel op het RHP-keurmerk, zo weet je zeker dat de potgrond voldoet aan de kwaliteitseisen!

Kijk voor meer informatie en verzorgingstips op www.groenrijk.nl

Dossier Zomer in de tuin(703934614)

Fotomateriaal

Waterval van blauwe klokjesbloemen
Campanula Addenda Blue Star is een zomertopper!

Bron: GroenRijk tuincentra - 2009

Tuininformatie