Flower arrangement: Anjercampagne nu ook in Frankrijk

Flower arrangement: Anjercampagne nu ook in Frankrijk(1239321681)Het anjerseizoen is in mei gestart. Dit gaan de groothandelaren, bloemisten en consumenten in Frankrijk nu ook merken. De promotiecampagne ´L´ouillet autrement suprenant´ laat het veelzijdige gezicht van de Nederlandse anjer zien.

De campagne begon met diverse demonstraties bij Belgische en Franse groothandels door de Nederlandse arrangeur Gary Loen. Een grote Franse bloemistenketen lanceerde in juni de ´anjerweken´. Twee weken op rij vervulden anjers de hoofdrol in de 100 filialen verspreid over Frankrijk.

In de mei-editie van het belangrijkste bloemistentijdschrift Information Fleurist werden de Franse bloemisten geïnspireerd door anjerarrangementen.

Succesvolle reeks

De Franse campagne sloot aan op vergelijkbare campagnes in Nederland en Duitsland. In Nederland onder de titel ´(her)ontdek de anjer´ en in Duitsland is het motto ´Lust auf Nelken´. De internationale promotiecampagnes zijn een initiatief van Nederlandse telers en vermeerderaars van anjers en het Projectbureau van Bloemenbureau Holland. Door aandacht te vragen voor de kwaliteit, de vele kleuren en de lange houdbaarheid van de Nederlandse anjers binden zij de strijd aan met buitenlandse aanbieders.

Anjer online

De website www.dianthus.info  inspireert de Franse bloemist met hedendaagse anjerarrangementen. De bloem staat symbool voor hartstocht en verlangen. In ‘Het verhaal achter de anjer’ wordt nog meer verteld over de levendige geschiedenis van deze bloem.

De campagne in de drie landen loopt tot eind oktober 2007.

Flower arrangement: Anjercampagne nu ook in Frankrijk(1239321681)

Bron: Bloemenbureau Holland

Tuininformatie