Helleborus in de tuin: nieuwe winter magic collection

Helleborus in de tuin: nieuwe winter magic collection(260202088) Twee nieuwe en veelzijdige Helleborusvariëteiten doen hun intrede. Helleborus ´Candy Love´ en Helleborus ´Snow Love´ zijn snelgroeiende en rijkbloeiende Helleboruscultivars met een lange bloeiperiode. ´Candy Love´ draagt crèmeroze bloemen, terwijl ´Snow Love´ uitpakt met crèmewitte bloemen. Kwekerij Het Wilgenbroek brengt deze nieuwe selecties op de markt onder de naam ´Winter Magic Collection´.

Uitbundige bloei

Helleborus in de tuin: nieuwe winter magic collection(260202088)Helleborus ´Candy Love´ en ´Snow Love´ kunnen al van ruim voor de Kerstperiode bloeien indien ze op tijd geplant worden. Deze noviteiten bloeien dan zeker drie tot vier maanden uitbundig verder. Met een bloeiperiode van december tot maart kunnen deze winterharde Helleborussen dus voor een kleurrijke verrassing zorgen tijdens de wintermaanden. De planten maken heel wat bloemstengels met vele bloemtrossen.
Helleborus ´Candy Love´ draagt grote crèmeroze bloemtrossen mooi recht boven het blad. Wanneer de bloemen uitgebloeid zijn, verkleuren ze naar een chocoladekleur. Bij Helleborus ´Snow Love´ verwijst de naam naar de crèmewitte kleur van de bloemtrossen, die eveneens mooi recht boven het blad staan.
Vanaf het eerste jaar komen reeds meer dan 20 bloemen aan de planten. Er worden constant nieuwe bloemen gevormd waarbij een prachtig contrast ontstaat tussen de uitgebloeide en nieuwe bloemen. De sterke en hoge bloemstengels lenen zich bij beide cultivars ook uitstekend als snijbloemen.

Bladeren met meerwaarde

Ook de bladeren van beide noviteiten hebben een hoge sierwaarde en kunnen net als de bloemstengels goed gebruikt worden in de floristieke wereld. Dankzij het gezonde blad van deze bladhouders zijn deze Helleboruscultivars ook jaarrond geschikt als bodembedekker.
Bij Helleborus ´Candy Love´ contrasteren de getande donkergroene bladeren goed met de bloemen. De compacte bladeren zijn langwerpig en zeer hard. Door de gemarmerde bladeren lopen bovendien mooie roze nerven.
Helleborus ´Snow Love´ draagt frisgroene bladeren met een grijze tint, eveneens getand, leerachtig en langwerpig. De bladeren zijn nog veel compacter dan alle andere x Nigercors types.

Groeikenmerken

Beide nieuwe Helleboruscultivars zijn erg onderhoudsvriendelijk en zeer ziekteresistent. De volwassen planten worden tot 40 cm hoog en 60 cm breed. Ze gedijen zowel in de schaduw als in de zon. Helleboruscultivars zijn koudeminnende planten, maar deze kruisingen kunnen ook perfect tegen de warmte. Zo kan Helleborus ´Snow Love´ gebruikt worden als bloeiende kamerplant tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode om nadien uitgeplant te worden in de tuin.
Deze kalkminnende planten houdt van goed vruchtbare maar goed gedraineerde gronden. Ze zijn goed windbestendig en verdragen zelfs zeewind.

Helleborus in de tuin: nieuwe winter magic collection(260202088)Veelzijdige planten

De gebruiksmogelijkheden zijn zeer divers. Als buitenplant komen deze Helleborusnoviteiten zowel solitair als in groepsbeplanting tot hun recht. Daarnaast vormen ze een gemakkelijke potplant voor binnenshuis of om het terras of balkon op te fleuren. Helleborus ´Candy Love´ en ´Snow Love´ lenen zich ook zeer goed als bodembedekker in openbaar groen of om winterbloembakken op te vullen. Later kunnen de planten dan uitgeplant worden in volle grond. Zoals reeds vermeld hebben zowel de bladeren als de bloemen van beide cultivars ook voldoende troeven om in de floristieke wereld uit te spelen.

Lange testperiode

Helleborus ´Candy Love´ en ´Snow Love´ zijn het resultaat van intensief veredelingswerk op de Kwekerij Het Wilgenbroek, waar reeds meer dan 20 jaar Helleborus veredeld worden. Helleborus ´Candy Love´ is een kruising tussen Helleborus Niger ´Wilgenbroek Selectie´ x Helleborus Sternii ´Wilgenbroek Selectie´. Helleborus ´Snow Love´ is een kruising tussen Helleborus Niger ´Wilgenbroek Selectie´ x Helleborus Argutifolius ´Wilgenbroek Selectie´. Vooraleer tot vermeerdering over te gaan werden deze noviteiten jarenlang getest. Ze vormen dan ook gegarandeerd een aanwinst voor huis en tuin.
Deze noviteiten wordt in de handel gebracht door Kwekerij Het Wilgenbroek en zijn beide reeds in voldoende handelsvoorraad beschikbaar. Interesse? Neem contact op met de kwekerij of breng een bezoekje aan de vakbeurzen IPM Essen, Salon du Végétal in Angers of Plantarium in Nederland, waar ze voorgesteld worden.

Bron: Website VLAM 

Tuininformatie