Natuurlijke plantenverzorging van kamerplanten met kleikorrels van Seramis: gemiddeld eens per maand water geven

Natuurlijke plantenverzorging van kamerplanten met kleikorrels van Seramis: gemiddeld eens per maand water geven(1234429254)Kamerplanten zijn weer helemaal ´in´. Ze brengen sfeer, zuiveren de lucht en geven ontspanning. Met een slim plantsysteem wordt bovendien de verzorging van planten heel relaxed. Groene vingers zijn absoluut geen must! Seramis zorgt er namelijk voor dat je gemiddeld slechts eens per maand water hoeft te geven. Het geheim zit ´em in kleikorrels die water en voeding opnemen en precies zoveel als nodig is weer aan de plant afgeven. Dus nooit meer teveel of te weinig water en altijd gezonde planten.

Slim systeem

Seramis is een compleet, eenvoudig, natuurlijk en slim verzorgingsysteem voor kamerplanten. De wortelkluit van de plant wordt omringd met kleine poreuze kleikorrels. Deze kleikorrels zorgen blijvend voor voldoende lucht bij de wortels en een perfecte waterhuishouding. De plant krijgt net zoveel water als ´ie nodig heeft. De vochtigheidsmeter van Seramis, die je in de wortelkluit stopt, laat je precies weten wanneer het tijd is om te gieten. Dat is gemiddeld slechts één keer per maand.

De kleikorrels zijn behalve praktisch ook decoratief en duurzaam: je hoeft ze nooit te vervangen en je kunt ze ook eindeloos hergebruiken als je op een bepaalde plant bent uitgekeken. Om het systeem compleet te maken is er uiteraard ook gedacht aan een Seramis universele plantenvoeding geschikt voor alle kamerplanten.

Natuurlijke plantenverzorging van kamerplanten met kleikorrels van Seramis: gemiddeld eens per maand water geven(1234429254)
Orchidee op het Seramis plantsysteem

Eenvoudig

Het Seramis plantsysteem is geschikt voor elk type kamerplant en het verpotten gaat snel, makkelijk en netjes. Steek vervolgens de (bijgeleverde) vochtigheidsmeter in de wortelkluit en geef water met een beetje vloeibare plantenvoeding. Laat de vochtigheidsmeter ´blauw´ zien, dan is er voldoende vocht. Water geven doe je alleen als de meter ´rood´ staat. Seramis is verkrijgbaar in verschillende verpakkingsformaten. Er is ook een speciale probeerset met korrels, een vochtigheidsmeter en voeding. Plantverzorging was nog nooit zo gemakkelijk!

Natuurlijke plantenverzorging van kamerplanten met kleikorrels van Seramis: gemiddeld eens per maand water geven(1234429254)
Exotische Tillandsia op het Seramis plantsysteem
Natuurlijke plantenverzorging van kamerplanten met kleikorrels van Seramis: gemiddeld eens per maand water geven(1234429254)
Varen op het Seramis plantsysteem

Bronnen Seramis - seramisplantsysteem.nl, kleurenfoto´s (vrij van rechten), 01.01.09, bewerking RVO 2008

Tuininformatie