Snijbloemenwedstrijd: Katherine Taylor wint met ‘exciting’ Amaryllisboeket

Snijbloemenwedstrijd: Katherine Taylor wint met ‘exciting’ Amaryllisboeket(1866170479)De Engelse bloemiste Katherine Taylor heeft de eerste Amaryllis Competition gewonnen. Dat gebeurde tijdens ´Circque des Fleurs´, de jaarlijkse show van de Society of Floristry (SOF) in Nottingham. De winnaar won hiermee een plekje in de masterclass Amaryllis op 13 januari 2009.

Op 16 november organiseerde de Engelse bloemistenorganisatie diverse workshops en shows om de leden kennis te laten maken met nieuwe technieken en stijlen. De Nederlandse promotiegroep Amaryllis haakte daar op in met een nieuwe wedstrijd. 25 deelnemers kregen 30 minuten de tijd om met enkele stelen Amaryllis en een beperkt aantal bijmaterialen iets bijzonders te maken. Ruim 1.700 bloemisten hebben deelgenomen aan de show van de Society of Floristry. Met name de Amaryllisarrangement trokken veel aandacht van het aanwezige publiek en lieten zien dat de bloem breed toepasbaar is, ook buiten het traditionele kerstseizoen.

Masterclass Amaryllis

Met de wedstrijd wil de promotiegroep Amaryllis zorgen voor nieuwe inzichten bij de bloemisten en hen stimuleren de Amaryllis vaker te gebruiken in arrangementen. De winnaar krijgt daarom een masterclass Amaryllis aangeboden. Deze masterclass wordt gegeven door de Schotse meesterbloemist Alison Bradley, tevens hoofdredacteur van het gerenommeerde magazine Fusion Flowers, en de Nederlandse toparrangeur Miranda ter Voorde. Ook bij deze gelegenheid wordt veel aandacht uitgaan naar het werken met Amaryllis op hoog niveau.

Snijbloemenwedstrijd: Katherine Taylor wint met ‘exciting’ Amaryllisboeket(1866170479)

Imago Amaryllis

Amaryllis heeft in het Verenigd Koninkrijk bij de bloemisten een goede naam. Met name de goede houdbaarheid en de vele kleuren worden als pluspunt genoemd door de Britse bloemist. De Amaryllis wordt veelal gezien als een cadeaubloem.

Bron: Bloemenbureau Holland - 19/11/2008

Tuininformatie