Tuinproza: tuinarchitect, het is toch een vak apart

Tuinproza: tuinarchitect, het is toch een vak apart(1871719860)Helaas, van windkracht 8 en regen wordt je niet blij, zo ook de feestgangers. We kwamen daar aan en de strandtent stond vol met allemaal trendy mensen die allemaal graag zien en gezien wilden worden. Op het terras hadden ze nog op de valreep een zeiltje boven de barbecue gehangen en er wat banken onder geschoven. Gewapend met een glaasje rosé en een bordje verantwoorde spijzen, schoven wij gezamenlijk aan een tafeltje. Gezellig. Maar het is het toch niet. Er hangt altijd een raar sfeertje daar van valse bescheidenheid. Voorbeeld: toen ik in de rij voor een lapje tonijn cq opgerekte kwal stond, ving ik een fijn gesprekje op. De dag er voor was de registratie van de Uitmarkt op tv geweest. Gepresenteerd door niemand minder dan Brigitte Kaandorp. Deze 2 heren stonden uitgebreid te bespreken hoe de opname waren geweest en hoeveel camera´s ze hadden gebruikt, wie geschakeld had en blablablabal.... Belangrijk, belangrijk. Het was alleen zo jammer dat Brigitte zo´n goedkoop jurkje van de H&M aan had. Dat flodderde zo en je kon haar bh bandje zien. Dat niemand even een designding voor haar had geregeld.. Ik mengde me in het gesprek en zei dat ik dat ook wel de charme van Brigitte Kaandorp vind, zo gewoon zijn. (Alsof ik iedere dag die gesprekken voerde.) Ze gingen er niet op in, ik werd genegeerd. Tuinproza: tuinarchitect, het is toch een vak apart(1871719860)Hallo, heren ik heb ook een feestje hoor.
Hoe vaak ik wel niet heb moeten antwoorden op vragen. "Nee ik werk niet voor het bedrijf.", " Ben ook geen koffie juffrouw van de kantine.". "Nee, mijn man is freelancer".
Oké, ik ben aanhang.......dus je kunt bij mij niets halen.......
Maar ik heb wel een leuk beroep. Ik ontwerp tuinen...........
Hé, heerlijk aandacht.....had ik toch nog tekst. Tip: Palmbomen zijn echt niet winterhard en zeker niet bestand tegen windkracht 8.
De palmboom bij de strandtent gaat de kerst niet halen.

Tuininformatie