Vijvers in de tuin: de voordelen van Firestone PondLiner rubberfolie

Vijvers in de tuin: de voordelen van Firestone PondLiner rubberfolie(638262343)Firestone rubberfolie heeft een aantal eigenschappen die maken dat deze kunststof uitzonderlijk geschikt is voor allerlei hoogwaardige toepassingen. Het materiaal op zich is erg soepel en elastisch, bevat geen weekmakers en gaat zeer lang mee, zelfs bij blootstelling aan extreme condities. Dit maakt dat Firestone-rubber veelvuldig gebruikt wordt in o.a. de aanleg van vijvers, de auto-industrie en de erg veeleisende vliegtuigindustrie.

Voor waterdichting blijkt Firestone Pond Liner uiterst geschikt, zowel wat betreft de gemakkelijke plaatsing als wat betreft duurzaamheid en stabiliteit tegen U.V.-stralen. Uitgebreide studies van het Water Research Centre, Medmenham, U.K., hebben aangetoond dat Firestone Pond Liner absoluut onschadelijk is voor vissen en planten in de vijver.

 

Waterdichtingssystemen op basis van Firestone rubberfolie worden al meer dan 25 jaar succesvol geplaatst en vinden meer en meer toepassingen: de realisatie van bluswaterbekkens, wachtbekkens, wateropslag in land- en tuinbouw, hengelvijvers, kleine en grote siervijvers, koivijvers, zwemvijvers etc.
Het wereldwijde succes en de toepassing van Firestone Pond Liner, zowel in het koude Alaska en Siberië als in de dorre woestijnen van Afrika, wordt verklaard door haar eenvoudige plaatsing, hoge weersbestendigheid en voordelige verhouding prijs/kwaliteit op lange termijn.

 

Tuininformatie