Een zwembad in mijn tuin, waar ben ik aan begonnen?

In een vlaag van verstandsverbijstering heb ik het gekocht. En ik zit nu met de gebakken peren. Ik heb er niet goed over nagedacht. Het was winter, koud en guur. Ik liep over een tuinbeurs in mijn veel te dure broekpak en paradeerde gezellig langs alle kramen en voelde me onoverwinnelijk. Niet gehinderd door een zuchtende man of plassende kinderen, dus heerlijk in mijn eentje. Beetje koffiedrinken, beetje flirten en een beetje nuttige informatie verzamelen. De dag vorderde zich langzaam. Ik had ongeveer alles al gezien en liep nog een laatste hal in. Verrassing!

Daar stonden ze..... midden in een zaal....... geweldige jacuzzi´s, zwembaden en..... heerlijke verkopers. Tijd voor iets leuks, een gezellig gesprekje met een potentiële klant daar had ik wel zin in. Ik rechte mijn rug en controleerde mijn lipstick.
Het duurde niet lang of er kwam een fijne verkoper op mij af. Of ik geïnteresseerd was. Maar natuurlijk, ik wil wel zo´n jacuzzi in mijn achtertuintje. Ik vertelde er maar niet bij dat ik geen tuin meer over zou houden met een dergelijk ding erin.
Geïnteresseerd bekeek ik alle technische snufjes, zachtjes mijmerend dat ik het wel snapte. Hmmmm. Ondertussen bekeek ik natuurlijk de verkoper van alle kanten in plaats van het zwembad.

Met een pakketje folders onder de arm, nam ik een heerlijk kopje koffie in ontvangst en schoof geroutineerd op een wiebelige barkruk. Helaas werd de betovering bruut verbroken, de telefoon ging.,...... Mamaaaah wanneer kom je naar huis en heb je al wat gekocht voor ons .........? Uh, nee nog niet liefje, maar ik zit even bij de zwembaden-man, ik bel je zo terug... Goh zei de man: kinderen! Ja twee zei ik, nog jong.
Nou wij hebben een fijn zwembad in de aanbieding, compleet met pomp en afdekzeil, iets voor u?
U raad het al, een kwartiertje later verliet ik het gebouwencomplex met een veel te groot en te zwaar kinderzwembad.
Momenteel staat dus de tuin volledig op zijn kop, om het zwembad een goede passende plaats te geven. Want het paste niet echt.

Maar het was een groot succes. Het is zelfs zo groot dat alle buurtkinderen er in kunnen inclusief mama en papa. Samen!
En mama mag de verbouwing van de tuin doen. Zij heeft het tenslotte gekocht.....


Een zwembad koop je niet zomaar, daar moet je goed over na denken. Er komt toch nogal wat bij kijken. Zo moet er een hele batterij chemicaliën in om het gedurende de zomer helder en schoon te houden. De vijverpomp moet regelmatig een nieuw filter krijgen en zand en steentjes moeten uit het water gehaald worden.

Maar zo op een warme zomeravond gewapend met een glaasje rosé is het fijn vertoeven in een dergelijk kinderzwembadje.

Tuininformatie